Studiu CDC: Varianta Delta nu produce cazuri grave în rândul copiilor

Studiu CDC: Varianta Delta nu produce cazuri grave în rândul copiilor
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Varianta Delta a noului coronavirus nu produce cazuri grave de COVID-19 în rândul copiilor şi adolescenţilor prin comparaţie cu alte variante, conform datelor publicate vineri de autorităţile sanitare americane, transmite AFP.

Îngrijorările legate de consecinţele infecţiilor cu varianta Delta au crescut în ultimele săptămâni în Statele Unite, în faţa unui număr în creştere de copii spitalizaţi, notează AFP.

Centrul pentru controlul bolilor (CDC) din SUA, principala agenţie de sănătate publică din federaţia americană, a studiat datele pacienţilor spitalizaţi cu diagnosticul COVID-19 din 99 de comitate din 14 state americane, acoperind aproximativ 10% din populaţia SUA.

CDC a comparat perioada dintre începutul lunii martie şi mijlocul lunii iunie cu perioada de la jumătatea lui iunie până la sfârşitul lunii iulie, când varianta Delta a devenit dominantă în SUA. Între cele două perioade, nivelul de spitalizare în rândul copiilor şi adolescenţilor (0 – 17 ani) s-a multiplicat efectiv cu 5. Însă, „proporţia copiilor şi adolescenţilor spitalizaţi cu forme grave”, spre exemplu cazurile ajunse la terapie intensivă, „este similară atât în perioada dinainte cât şi în cea în care varianta Delta a devenit dominantă”.

În detaliu, din cei 3.116 copii şi adolescenţi spitalizaţi în cele trei luni şi jumătate dinainte de varianta Delta, aproximativ 26% au fost internaţi la terapie intensivă, 6% au fost plasaţi pe ventilator şi mai puţin de 1% au decedat. După răspândirea variantei Delta, dintre cele 164 de spitalizări analizate în intervalul de o lună şi jumătate, aproximativ 23% au avut nevoie de terapie intensivă, 10% au fost plasaţi pe ventilator şi mai puţin de 2% au decedat.

Concluzia CDC este că diferenţa dintre cele două perioade nu este semnificativă din punct de vedere statistic.

CDC a semnalat că numărul copiilor care au prezentat cazuri severe de COVID-19 în perioada dintre jumătatea lunii iunie şi sfârşitul lui iulie este mic, limitând relevanţa comparaţiei făcute. În acest context, datele trebuie monitorizate în continuare, pe măsură ce devin disponibile.

ADVERTISING

Citește azi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇