Statele Unite trimit încă 500 de soldaţi în patru țări, printre care și România

Statele Unite trimit încă 500 de soldaţi în patru țări, printre care și România

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat desfăşurarea de trupe suplimentare şi echipamente militare americane în mai multe state europene, pe fondul invaziei ruse în Ucraina, pentru a sprijini în continuare aliaţii NATO, a declarat, luni, un înalt oficial american al Apărării.

Departamentul Apărării va trimite un total de 500 de trupe, a spus oficialul. Mobilizarea va include avioane de realimentare KC-135 în Grecia, dar oficialul nu a putut spune câte aeronave vor fi trimise sau de unde vor veni acestea de pe teritoriul SUA, potrivit CNN.

ADVERTISING

Un centru de asistenţă pentru operaţiuni aeriene va fi amplasat în Polonia şi România, iar o companie de mentenanţă va fi trimisă în Germania, a spus oficialul.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 12-a zi de război

Compania de mentenanţă va oferi ”suport logistic suplimentar primei brigăzi blindate, divizia a treia de infanterie” din Germania, care este deja desfăşurată acolo, a spus oficialul.

”Sunt doar 500, unităţi mici, facilitatori, am spus la începutul desfăşurării trupelor că nu vom exclude forţe suplimentare pentru a include facilitatori, iar aceste unităţi sunt mobilizate în sprijinul forţelor care au fost deja trimise”, a spus oficialul.

ADVERTISING

Cu aceste desfăşurări suplimentare, SUA au acum aproximativ 100.000 de militari americani, fie prin rotaţie, fie permanenţi, staţionaţi în Europa, a menţionat el.

Decizia de a trimite aceste trupe şi echipamente militare s-a ”bazat pe discuţiile pe care secretarul le-a avut cu preşedintele şi cu generalul (Tod) Wolters”, comandantul comandamentului european al SUA, conform cărora ”aceşti facilitatori suplimentari ar fi folositori pentru forţele care sunt deja staţionate” în Europa, a adăugat el.

Trupele care vor fi trimise ”erau deja pregătite să plece pentru a sprijini pe deplin eforturile noastre de a ajuta la apărarea spaţiului aerian NATO, dacă este necesar”, a subliniat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇