Soția unui politician ucrainean, prinsă când încerca să intre în Ungaria cu valize cu milioane de dolari și euro (Foto)

Soția unui politician ucrainean, prinsă când încerca să intre în Ungaria cu valize cu milioane de dolari și euro (Foto)

Parlamentarul ucrainean Sergei Leshchenko, fost jurnalist, a anunțat că Anastasia Kotvitskaia, soția fostului parlamentar Igor Kotvitski, a fost prinsă când încerca să intre în Ungaria cu valize pline cu valută.

Leshchenko a scris pe contul său de Telegram că femeia a fost prinsă de grănicerii maghiari cu 28 de milioane de dolari și 1,3 milioane de euro.

El a postat și o imagine, preluată și de publicația Nexta, dar și de presa ungară. Nu există însă o confirmare de la autoritățile ungare pâna la acest moment.

O astfel de situație a fost semnalată și în România. Pe 12 martie, Poliția de Frontieră a anunțat că la bordul unei mașini care încerca să intre din Ucraina au fost găsiți în valizele unui cuplu - soț și soție, peste 1,6 milioane de dolari și peste 50.000 de euro, în cauza fiind sesizat Parchetul.

ADVERTISING

În ce privește cazul din țara vecină, Igor Kotvitski a fost mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, fostul ministru de Interne al Ucrainei care a rămas pe poziții în cinci guverne diferite de la Revoluția Euromaidan, adică din februarie 2014.

El a rămas în funcție chiar și după ce la putere a ajuns Zelenski, însă a demisionat în iunie anul trecut. La acel moment, Avakov nu a precizat motivul demisiei, însă surse politice ucrainene au susținut că i-a cerut-o chiar Zelenski.

Fost om de afaceri și cu o avere foarte mare, Avakov a fost implicat în mai multe scandaluri. El a fost acuzat în special de corupţie şi că a închis ochii la numeroase abuzuri ale forţelor de ordine.

ADVERTISING

În mandatele sale, Kievul a semnat acorduri de aproape două miliarde de euro pentru achiziţionarea de locomotive, de camioane de pompieri şi de nave franceze, precum şi a unor elicoptere ale grupului franco-german Airbus Helicopters.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇