Soția lui El Chapo a fost eliberată din închisoare

Soția lui El Chapo a fost eliberată din închisoare

Emma Coronel, soţia narcotraficantului mexican Joaquín „El Chapo” Guzmán, a fost eliberată din închisoare în SUA.

Coronel a pledat vinovată la acuzaţiile de trafic de droguri şi a fost condamnată la trei ani de închisoare în noiembrie 2021, dar a fost eliberată mai devreme, scrie BBC.

Biroul Federal al Penitenciarelor a confirmat eliberarea sa. Se crede că femeia de 34 de ani a părăsit o casă de reabilitare din California, unde a fost mutată din închisoarea federală în iunie.

Soţul ei ispăşeşte o pedeapsă pe viaţă într-o închisoare de maximă siguranţă din Oregon.

ADVERTISING

Luna trecută, el a trimis o scrisoare scrisă de mână prin care solicita ca soţia sa şi cele două fiice ale lor să fie lăsate să îl viziteze în închisoarea de maximă securitate.

El Chapo Guzmán, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit vinovat în 2019 de coordonarea cartelului Sinaloa.

Autorităţile americane estimează că organizaţia criminală transnaţională cu sediul în Mexic a introdus în SUA peste 1.000 de tone de cocaină, marijuana, metamfetamine şi heroină.

Pentru a-şi consolida puterea, ucigaşii plătiţi ai cartelului au răpit, torturat şi ucis membri ai bandelor rivale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, cartelul Sinaloa a mituit ofiţeri de poliţie şi politicieni de rang înalt din Mexic şi din America Centrală pentru ca aceştia să ignore transporturile de droguri sau chiar să anunţe cartelul despre raiduri iminente.

Emma Coronel l-a întâlnit prima dată pe Guzmán când avea 17 ani şi concura la un concurs de frumuseţe local.

Tatăl ei, Inés Coronel, a fost un membru de rang înalt al cartelului Sinaloa şi în prezent ispăşeşte o pedeapsă de 10 ani de închisoare în Mexic pentru contrabandă cu droguri.

ADVERTISING

Guzmán conducea cartelul din diverse ascunzători din nordul Mexicului, după ce evadase din închisoare într-un cărucior de rufe în 2001.

Cei doi şi-au oficializat relaţia în cadrul unei ceremonii pe când Emma Coronel avea 18 ani - deşi nu este clar dacă mariajul lor a fost vreodată înregistrat oficial la autorităţile mexicane.

Coronel, care are dublă cetăţenie, americană şi mexicană, a călătorit în California în 2011 pentru a da naştere gemenelor cuplului, ceea ce înseamnă că ele au cetăţenie americană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇