Șoferii de autobuze din Iași au renunțat la protest. Vineri au loc noi negocieri pentru majorarea salariilor

Șoferii de autobuze din Iași au renunțat la protest. Vineri au loc noi negocieri pentru majorarea salariilor

Primăria Iaşi a anunţat, miercuri după-amiază, că şoferii Companiei de Transport Public (CTP) au decis să renunţe la proteste şi să iasă cu autobuzele pe trasee.

Municipalitatea a precizat că activitatea va reveni la normal de joi dimineaţă.

Potrivit conducerii Primăriei Iaşi, nu au existat noi negocieri, o nouă rundă de discuţii fiind programată abia vineri.

"Le mulţumesc şoferilor CTP că au înţeles că orice neînţelegere trebuie rezolvată raţional, prin dialog onest şi cu cifrele pe masă, luând în considerare posibilităţile reale. Rămân alături de toţii angajaţi CTP, ştiu că trăiesc vremuri complicate, la fel ca noi toţi, dar trebuie să le depăşim împreună!

ADVERTISING

Aşa cum am promis, vom continua demersurile de modernizare a transportului public şi a condiţiilor de muncă. În acelaşi timp, vom continua discuţiile pentru găsirea unor soluţii în condiţiile financiare pe care le avem, pentru a face şi nu doar promite.

Chiar vineri, 5 noiembrie, voi avea o nouă discuţie oficială cu conducerea CTP şi reprezentanţii sindicatelor şi sunt convins că împreună, prin dialog şi cu încredere unii în alţii, vom reuşi să găsim cele mai bune soluţii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

ADVERTISING

Edilul ieşean Mihai Chirica le-a transmis greviştilor o scrisoare în care le solicita să înceteze protestele. Primarul le-a comunicat angajaţilor CTP că va putea purta un dialog cu iniţiatorii protestului doar dacă aceştia vor relua lucrul şi vor ieşi cu autobuzele pe trasee.

Şoferii de autobuz din Iaşi au reluat miercuri dimineaţă protestele începute marți, refuzând să iasă cu maşinile pe stradă, însă conducerea Companiei de Transport Local (CTP) a adus şoferi din afara societăţii. Astfel, 12 autobuze au circulat pe câteva trasee din municipiu.

ADVERTISING

Şoferii cer majorarea salariilor cu 30 la sută, solicitarea fiind considerată nejustificată de către conducerea companiei locale de transport.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇