Socrii lui Cătălin Cherecheș ar putea scăpa de arestul preventiv

Socrii lui Cătălin Cherecheș ar putea scăpa de arestul preventiv

Tribunalul Mureş a înlocuit, marţi, măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Aceștia sunt cercetați într-un dosar în care procurorii DNA susţin că ar fi încercat să ofere o sumă de bani rudei unui judecător, pentru a fi pronunţată o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl viza pe edil.

Decizia Tribunalului Mureș nu este definitivă, având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Cei doi au obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Reghin fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi să nu ia legătura cu martorii din dosar sau cu familiile acestora şi să nu comunice cu aceştia prin nicio cale, se arată în decizia Tribunalului Mureş, postată pe portalul instanţei.

ADVERTISING

Celor doi inculpaţi li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpaţii pot părăsi imobilul, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Poliţia Municipiului Reghin.

Tot marți, socrii lui Cătălin Cherecheş au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită.

ADVERTISING

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi de procurori, în 9 noiembrie, iar Tribunalul Mureş, ca instanţă de fond, apoi Curtea de Apel Târgu Mureş, au dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇