Situația paturilor ATI-Covid: Mai sunt 12 locuri libere în toată țara, 3 în București

Situația paturilor ATI-Covid: Mai sunt 12 locuri libere în toată țara, 3 în București

12 locuri la ATI pentru bolnavii de Covid mai sunt libere în toată țara, în data de 25 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms.

La nivel național sunt libere 12 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 3 paturi libere la acest moment.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19 libere:

  • București-3
  • Constanța-2
  • Galați- 1
  • Harghita-2
  • Sibiu -4

Autoritățile asigură că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1195 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. Aceste cifre iau în calcul și paturile rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Citește și:

Bilanț Covid: Un nou record - 7.676 de cazuri noi, 121 de decese, opt județe roșii

Creștere rapidă: Rata de infectare Covid-19 a trecut de 4 la mie, în Capitală


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇