Silvio Berlusconi, înmormântat în aplauze. Mii de persoane au participat la funeraliile grandioase (Foto & Video)

Silvio Berlusconi, înmormântat în aplauze. Mii de persoane au participat la funeraliile grandioase (Foto & Video)

Mii de persoane, printre care preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi premierul Giorgia Meloni au participat miercuri la funeraliile fostului prim-ministru Silvio Berlusconi, desfăşurate la Domul din Milano.

Coloana care a transportat sicriul cu trupul lui Berlusconi, decedat luni la vârsta de 86 de ani, a sosit de la reşedinţa Arcore la Domul din Milano în aproximativ 30 de minute, în contextul creării unui culoar special prin restricţionarea circulaţiei, potrivit agenţiei ANSA.

Membrii familiei Berlusconi, preşedintele Sergio Mattarella, premierul Giorgia Meloni, guvernatorul regiunii Lombardia, Attilio Fontana, şi primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, au fost prezenţi la funeraliile de stat.

În Piaţa Domului, în centrul oraşului Milano, au fost prezente mii de persoane, care au aplaudat la venirea cortegiului. Simpatizanții săi au fluturat steaguri, au scandat „Avem un singur președinte”, unii comentând că acesta este ultimul miting politic al lui Berlusconi.

Fiica lui Berlusconi, Barbara, a fost vizibil emoționată de gestul miilor de oameni.

„Silvio Berlusconi a fost cu siguranţă un om politic, un om de afaceri, un personaj notoriu. Dar, în acest moment de rămas-bun şi de rugăciune, ce putem spune despre Silvio Berlusconi? A fost un om cu dorinţă de viaţă, cu dorinţă de dragoste, cu dorinţă de bucurie. Acum, celebrăm taina împlinirii sale. Iată ce pot spune despre Silvio Berlusconi. Un om care acum îl întâlneşte pe Dumnezeu”, a declarat Mario Delpini, Arhiepiscopul de Milano, potrivit publicaţiei La Repubblica.

„Premierul Berlusconi era un om genial, altruist, generos. (…) Pentru el, pesimismul nu exista”, a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, citat de cotidianul Corriere della Sera.

Berlusconi Funeral Live | Italians Pay Respects To Former PM Berlusconi On His Funeral | News18 Live

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇