Angajații CFR au ieșit în stradă și amenință că de la 1 iulie niciun tren nu va circula (Video)

Angajații CFR au ieșit în stradă și amenință că de la 1 iulie niciun tren nu va circula (Video)

Angajaţii CFR protestează azi lângă parcul din faţa Ministerului Transporturilor, având mai multe solicitări, printre care aprobarea bugetului la CFR Călători şi CFR Infrastructură şi o salarizare care să ducă la creşterea eficienţei angajaţilor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, spune că nu sunt bani pentru repararea locomotivelor și vagoanelor și amenință că de la 1 iulie niciun tren nu va mai circula.

”Tergiversarea aprobării bugetului de venituri și cheltuieli al CFR ne-a lăsat fără bani de reparații de locomotive și vagoane, astfel încât în plin sezon estival vom avea mai puține trenuri de călători în circulație. Iar cele care vor circula se vor defecta pe traseu, iar călătorii ne vor înjura, ne vor bate, ne vor apostrofa pe nedrept.

ADVERTISING

Noi suntem hotărâți să nu ieșim din depouri decât cu locomotive apte de drum. Deci, în consecință, la 1 iulie 2023 toate trenurile vor sta, pentru că nu vom avea locomotive apte de drum la acea dată”, a declarat Rodrigo Maxim pentru Epoch Times Romania.

Totodată, angajații CFR sunt nemulțumiți și de salarii.

”Nu se aplică nici legea 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar în ceea ce privește salarizarea, pentru că nu avem bugetul de venituri și cheltuieli aprobat. Din această cauză, vom sta și vom aștepta aprobarea și aplicarea legii în ceea ce privește salarizarea.

ADVERTISING

Noi am vorbit cu toată lumea. Ne-au aprobat o creștere de salariu anterior cu creșterea inflației, iar anul acesta nu vor să ne-o mai dea. Prin Legea bugetului de stat au prevăzut un articol prin care nu se mai face reîntregirea”, a subliniat reşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

CFR-iștii au ieșit în stradă. Amenință că nu va mai circula niciun tren în plin sezon estival.

CFR-iștii au ieșit în stradă. Amenință că nu va mai circula niciun tren în plin sezon estival.

Publicată de Epoch Times Romania pe Luni, 29 mai 2023

“Ceferiştii ies în stradă la mitinguri de protest organizate de Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, în 29.05.2023 şi în 26.06.2023, între orele 10:00-12:45, lângă parcul din faţa Ministerului Transporturilor şi lângă parcarea din faţa Ministerului Transporturilor pentru că vrem bugetul aprobat şi Statutul aplicat şi sunt hotărâţi ca să protesteze împreună şi cu celelalte Federaţii Sindicale Feroviare în faţa sediului Guvernului României pentru aprobarea de către Guvernul României a BVC-urilor: CFR Călători şi CFR Infrastructură pe anul 2023 şi pentru aplicarea Legii nr. 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar la Ceferişti de la 01 iulie 2023”, a declarat anterior preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim. 

ADVERTISING

Amintim că salariile angajaţilor CFR au crescut de la 1 decembrie 2022 cu 16%, după ce au fost majorate şi la 1 iunie 2022 (10%).

Sunt aproximativ 50.000 de salariați de la companiile feroviare, Infrastructură, Călători, Marfă și atelierele de reparații.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇