Senatul SUA a confirmat numirea lui Antony Blinken în funcţia de secretar de Stat: Gata cu America First!

Senatul SUA a confirmat numirea lui Antony Blinken în funcţia de secretar de Stat: Gata cu America First!

Senatul Statelor Unite a confirmat, marţi, numirea lui Antony Blinken în funcţia de secretar de Stat, cu 78 de voturi pentru şi 22 împotrivă.

Blinken, un diplomat cu experienţă, a spus săptămâna trecută parlamentarilor că îşi va concentra atenţia pe refacerea colaborării cu aliaţii Americii, după politica externă “America First” a administraţiei Trump.

Blinken a precizat, însă, că Trump ”a avut dreptate să adopte o abordare fermă faţă de China”, transmite CNBC.

”Dezaprob, foarte mult, modul în care a tratat un număr de domenii, dar principiul de bază a fost unul corect şi cred că acest fapt ajută politica noastră externă”, a afirmat Blinken, la audierea din Senat pentru confirmarea sa în funcţie, cu o zi înaitne de învestirea preşedintelui Biden.

ADVERTISING

Blinken a mai spus că administraţia Biden va reevalua acordul Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), în domeniul nuclear, convenit de puterile occidentale cu Iranul, dar nu a oferit detalii. Trump a retras SUA din acest acord în 2018.

Confirmarea lui Blinken în funcţie a avut loc după cele ale lui Avril Haines – prima femeie confirmată la conducerea celor 18 agenţii de informaţii, ca director al securităţii naţionale – Lloyd Austin, primul secretar al Apărării afro-american, şi a lui Janet Yellen, prima femeie la conducerea Departamentului pentru Trezorerie.

ADVERTISING

Citește și alte știri despre oamenii din echipa lui Joe Biden:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇