Securitate anti-COVID pentru Putin: Tunel dezinfectant, cu senzori de măsurat temperatura şi recunoaştere facială (Video)

Autorităţile ruse au instalat un tunel de dezinfectare – care stropeşte cu produse dezinfectante vizitatorii autorizaţi să aibă acces la preşedintele rus Vladimir Putin, în reşedinţa sa.

Vladimir Putin lucrează de la începutul pandemiei COVID-19 în reşedinţa sa de la Novo-Ogariovo, în apropiere de Moscova.

În vederea protejării liderului de la Kremlin de orice contaminare, vizitatorii trec printr-un aparat care-i stropeşte din toate părţile cu un produs dezinfectant, potrivit unei înregistrări video publicate marţi pe Twitter de jurnalişti de la agenţia rusă publică de presă RIA Novosti acreditaţi la preşedinţie.

ADVERTISING
Putin installs disinfection tunnel at residence to protect from Covid-19

Potrivit autorităţilor din regiunea Penza, unde a fost produs aparatul, acest sas ”asigură securitatea şefului statului şi tuturor celor care îl vizitează”.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat presei că ”asemenea aparate de dezinfectare sunt instalate şi la Kremlin. Acolo sunt chiar două”.

”Ele au fost instalate în perioada de vârf a epidemiei, iar inclusiv azi regimul restricţiilor rămâne în vigoare” pentru vizitatori care vor să se întâlnească cu Putin, a declarat el, evocând măsuri de securitate ”justificate şi de înţeles”.

ADVERTISING

Ia temperatura, dar are și funcție de recunoastere facială

Producătorul dispozitivului este specializat în aparate de curăţare automatizată destinată industriei.

Aparatul instalat în reşedinţa lui Vladimir Putin este totodată capabil să măsoare temperatura vizitatorilor şi este echipat cu o tehnologie de recunoaştere facială, potrivit producătorului.

Potrivit Kremlinului, Putin este testat cu regularitate, la fel ca toţi cei care intră în contact cu el.

Vizitatorii este necesar să se supună unei depistări înainte de a-l întâlni.

ADVERTISING

Oxford produce deja un vaccin anti-COVID și-l va vinde pe piață din decembrie. Rusia testează două prototipuri pe voluntari

În pofida unor astfel de măsuri, numeroşi oficiali de rang înalt ruşi au fost infectaţi cu noul coronavirus - între care purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, premierul Mihail Mişustin, mai mulţi miniştri şi deputaţi.

În martie, Vladimir Putin i-a strâns mâna şi s-a aflat în contact apropiat, fără mască de protecţie, cu medicul-şef al unuia dintre principalele spitale care îngrijesc bolnavi de COVID-19.

Medicul Denis Proţenko a anunţat la scurt timp după aceea că este bolnav de COVID-19.

Rusia înregistrează peste 553.000 de contaminări cu noul coronavirus şi 7.478 de morţi din cauza COVID-19, potrivit ultimului bilanţ oficial, prezentat miercuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇