Secţia de cardiologie a Spitalului de Urgenţă Giurgiu a fost închisă din cauza COVID-19

Secţia de cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost închisă după ce 13 pacienţi internaţi aici au fost depistaţi cu COVID-19.

"Un pacient a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pe secţia cardiologie, în urmă cu o săptămână, având test COVID-19 negativ. Ulterior, acesta a prezentat simptomatologie specifică noului coronavirus, fiind imediat izolat şi retestat, iar în data de 24 septembrie, rezultatul testului a fost pozitiv.

ADVERTISING

Ca atare, conform procedurii, au fost testaţi toţi pacienţii internaţi pe secţia cardiologie, 13 dintre aceştia având rezultat pozitiv", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

La momentul actual, se lucrează la transferul bolnavilor infectaţi către alte unităţi spitaliceşti care pot prelua pacienţi cu COVID-19.

"De asemenea, astăzi, 29 septembrie 2020, a fost testat personalul medical care activează pe secţia de cardiologie, rezultatele acestora urmând să fie primite cel târziu mâine.

ADVERTISING

Pentru a stopa o eventuală extindere a focarului, epidemiologii Spitalului Judeţean de Urgenţa Giurgiu şi DSP Giurgiu au decis închiderea secţiei, urmând să fie efectuată dezinfecţia spaţiului. Totodată, pacienţii care erau internaţi pe secţia cardiologie, ale căror rezultate în urma testării au fost negative, vor fi externaţi, starea lor de sănătate fiind una ameliorată", a precizat sursa citată. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇