Secretele celui mai agresiv propagandist al Kremlinului și cum i-a legat amanta numele de SUA (Foto & Video)

Secretele celui mai agresiv propagandist al Kremlinului și cum i-a legat amanta numele de SUA (Foto & Video)

Vladimir Soloviov, cel mai agresiv propagandist al Kremlinului, cunoscut pentru îndemnurile sale la distrugerea Americii, are o familie ascunsă. Amanta acestuia a născut doi copii în SUA și are o proprietate scumpă care ridică semne de întrebare.

Fosta jucătoare de baschet Svetlana Olegovna Abrosimova este amanta realizatorului de radio și televiziune Vladimir Soloviov, arată o anchetă realizată de Fundația Anticorupție, înființată de liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi.

Soloviov e căsătorit și are opt copii din căsnicii diferite. Echipa de investigații a ajuns la concluzia că el are o relație extraconjugală cu Abrosimova, analizând călătoriile pe care aceștia le-au făcut împreună, vizitele lor comune la medic și folosirea aceluiași șofer, relatează publicația independentă rusă The Insider.

În 2017, Svetlana Abrosimova a născut două fetițe, Maria și Margarita, în Statele Unite. Acestea poartă numele de familie Vladimirovna, ceea ce înseamnă că tatăl lor se numește Vladimir.

pasaport-Svetlana
Foto: Ukrainska Pravda

Cei doi copii născuți în SUA au primit automat cetățenia americană. Echipa de investigații a descoperit că Abrasimova deține și ea pașaport american.

ADVERTISING

„Am vorbit cu mai multe persoane din anturajul lui Soloviov și toate ne-au confirmat că are o familie secretă, cu doi copii, și că apare des în casa de super elită din Soci. Există câteva imagini cu Soloviov și Abrosimova în public, dar și astăzi el comentează meciurile ei de baschet, o sună și îi distribuie postările de pe rețelele de socializare", arată echipa lui Navalnîi.

Svetlana, un posibil agent FSB

Abrosimova deține pe litoralul Mării Negre, la Soci, o vilă de 650 de metri pătrați care valorează o jumătate de miliard de ruble (6,25 milioane de dolari). Informațiile despre această proprietate au fost radiate din baza de date a Rosreestr, agenția de cadastru din Rusia.

vila
Foto: Ukrainska Pravda

În apropierea vilei fostei sportive au case și alte personaje influente: soția generalului Serghei Surovikin, unul dintre comandanții trupelor ruse din Ucraina, fiul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei și fostul șef al diviziei a șaptea din FSB, care răspunde de lucrările de mentenanță și construcție ale agenției.

ADVERTISING

Și aceste informații au fost șterse de Rosreestr. În schimb, apare un singur proprietar în dreptul celor patru vile de lux - Federația Rusă. Datele obținute de la dezvoltatorul imobiliar le-au permis echipei lui Navalnîi să afle proprietarii reali.

„Poate că Svetlana nu este doar o fostă jucătoare de baschet, ci și o agentă secretă a FSB sau GRU cu rangul de general? Poate că este o angajată a Ministerului Apărării și în timp ce își administrează canalul de YouTube comandă în secret o divizie în Donbas?

De ce este Svetlana Abrasimova, care și-a încheiat cariera cu mult timp în urmă, atât de protejată de stat? De ce a echivalat-o statul rus cu familiile Patrușev (fostul director al FSB Nikolai Patrușev, n.red.) și Surovikin? (generalul Serghei Surovikin)?", se arată în materialul de investigație.

Американский секрет Владимира Соловьева

De-a lungul carierei sale, Svetlana Abrosimova a jucat pentru echipele din liga americană feminină de baschet (WNBA) Minnesota Lynx, Connecticut Sun și Seattle Storm.

ADVERTISING

Ea a cucerit medalia de bronz cu echipa națională a Rusiei la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Soloviov, propagandist de fațadă

Vladimir Soloviov este cel mai vocal propagandist din presa rusă. De 11 ani, el realizează emisiunea de televiziune „Seara cu Vladimir Soloviov", de la postul Russia-1.

Pe 23 februarie 2022, cu o zi înaintea declanșării invaziei din Ucraina, el a fost trecut pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, fiind „cunoscut pentru atitudinea extrem de ostilă la adresa Ucrainei și pentru lăudarea guvernului rus".

În timpul tiradelor sale televizate care au fost amplu mediatizate, propagandistul a lansat nenumărate atacuri la adresa Occidentului din cauza susținerii acordate Ucrainei.

În luna februarie, la împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei, în emisiunea lui s-a vorbit despre posibilitatea ca Rusia să lanseze o rachetă nucleară în supervulcanul din Parcul Național Yellowstone pentru a provoca un cataclism care să ducă la distrugerea Americii.

Echipa lui Navalnîi susține, însă, că toată campania agresivă antioccidentală a lui Soloviov este doar de fațadă și că legătura lui cu Abrosimova demonstrează că e foarte legat de Vest.

„Întreaga luptă (a elitei ruse) cu Occidentul, care este folosită ca pretext pentru război, este o înșelăciune grandioasă. Nu există persoană în Rusia mai atașată de Occident decât Vladimir Soloviov", arată grupul de investigație.

Pe 5 martie anul trecut, The Guardian a relatat că Garda Financiară din Italia a sechestrat o vilă de lux de pe malul lacului Como care îi aparținea lui Soloviov. Presa italiană a relatat în aceeași lună despre sechestrarea unei alte vile a propagandistului. Cele două proprietăți aveau o valoare însumată de 8 milioane de euro, scrie Ukrainska Pravda.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇