Sculptura „Mademoiselle Pogany III” de Brâncuşi a fost donată de familia Pulitzer unui muzeu din SUA

Sculptura „Mademoiselle Pogany III” de Brâncuşi a fost donată de familia Pulitzer unui muzeu din SUA

Sculptura „Mademoiselle Pogany III”, realizată de Constantin Brâncuşi în 1933, se află între cele 22 de capodopere care au fost donate de familia Pulitzer Muzeului de Artă Saint Louis din Missouri.

Muzeul de Artă din Saint Louis (SLAM) din Missouri a primit cadou 22 de picturi şi sculpturi din colecţia curatoarei şi filantroapei Emily Rauh Pulitzer, văduva lui Joseph Pulitzer Jr., potrivit The Art Newspaper.

Donaţia cuprinde 17 lucrări semnate de artişti europeni şi americani, inclusiv de Pablo Picasso, George Braque, Constantin Brâncuşi, Joan Miró, Philip Guston, Ellsworth Kelly şi alţii.

ADVERTISING

„Emblematica sculptură a lui Brâncuşi Mademoiselle Pogany III (1933) va completa colecţia de sculptură modernă a Muzeului, care în prezent nu deţine nicio lucrare a artistului”, a spus Min Jung Kim, director la SLAM. „Două picturi canonice de Joan Miró, „48” (1927) şi „Painting” (1953), vor fi adăugate colecţiei, oferind o zonă dedicată lui Miró care nu este reprezentat în colecţia Muzeului. 

We were thrilled to announce today the promised gift of 22 Modern and Contemporary works of art from Emily Rauh...

Publicată de Saint Louis Art Museum pe Luni, 18 octombrie 2021

Familia Pulitzer a donat anterior 144 de lucrări de artă către SLAM şi a ajutat la susţinerea de campanii majore de capital. Familia a făcut donaţii importante şi altor instituţii americane, inclusiv a donat 45 de milioane de dolari şi 31 de lucrări de artă Muzeului de Artă Harvard în 2008. 

ADVERTISING

Conducerea muzeului a anunţat, de asemenea, angajamentul de a colabora în continuare cu Fundaţia Pulitzer Arts, înfiinţată de Rauh Pulitzer. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇