Şcolile din municipiul Brăila trec în scenariul galben. Doar 23 de cazuri de Covid provin din școli

Şcolile din municipiul Brăila trec în scenariul galben. Doar 23 de cazuri de Covid provin din școli

Şcolile din municipiul Brăila au trecut în scenariul galben după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit un caz la mia de locuitori.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Cătălin Canciu, începând de marţi, şcolile din municipiul reşedinţă de judeţ au trecut din scenariul verde în scenariul galben, iar în bănci vor merge doar preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale.

"De azi, şcolile din municipiul Brăila au intrat în scenariul galben. Sunt 81 de şcoli care funcţionează în scenariul galben, adică avem aproape 12.000 de elevi care sunt în online şi aproape 14.000 copii care vin la şcoală", a declarat el.

ADVERTISING

Cu toate acesatea, autorităţile din învăţământul brăilean spun că unităţile de învăţământ sunt un mediu sigur pentru copii, drept dovadă numărul scăzut al elevilor confirmaţi cu coronavirus de la debutul celui de-al doilea semestru. Incidenţa cazurilor de COVID-19 nu a crescut din cauza îmbolnăvirilor în şcoli, ci din cauza răspândirii coronavirusului în afara claselor de curs.

"Până acum, şcoala e un mediu sigur şi mă bazez pe date certe. Până astăzi, au fost confirmaţi doar 15 copii şi 8 cadre didactice, din 7 şcoli din municipiu şi 4 din judeţ. 61 de clase studiază în online din cauza unor cazuri de COVID în rândul profesorilor", a susţinut Canciu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Află și Cele mai noi informaţii despre campania de vaccinare: Trecem la etapa 3, dar nu se știe când începe. Prioritate vor avea tot vulnerabilii și esențialii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇