Eva Kaili face Revelionul în închisoare

Eva Kaili face Revelionul în închisoare

Un judecător belgian a decis joi că europarlamentarul Eva Kaili va rămâne în arest pentru încă o lună, în timp ce continuă investigațiile privind acuzațiile de corupție într-un caz de luare de mită, au anunțat procurorii belgieni.

Deuttsche Welle precizează că Eva Kaili poate face apel la această decizie în termen de 24 de ore.

Kaili este una dintre mai multe persoane care au fost arestate în acest caz. Ea este acuzată de corupție, apartenență la o organizație criminală și spălare de bani. Poliția belgiană a arestat-o pe 9 decembrie, după ce a găsit sume mari de bani în casa ei.

ADVERTISING

Avocații ei au declarat joi că au cerut eliberarea ei și să fie plasată în schimb sub supraveghere electronică.

Kaili "cooperează în mod activ" cu ancheta belgiană și "respinge toate acuzațiile de corupție care i se aduc", a declarat Andre Risopoulos, unul dintre avocații ei.

Michalis Dimitrakopoulos, un alt avocat care o reprezintă pe Kaili, a declarat miercuri că aceasta nu va fugi și nici nu va distruge probe.

Kaili, care a fost demisă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, este suspectată că a primit mită din partea Qatarului. Doha a negat implicarea.

ADVERTISING

Partenerul lui Kaili, Francesco Giorgi, șeful unui ONG care ar fi fost folosit pentru a direcționa banii și un fost europarlamentar devenit lobbyist au fost, de asemenea, inculpați.

Presa belgiană a relatat la începutul acestei săptămâni că Kaili și-a recunoscut parțial vinovăția și că ar fi recunoscut că a făcut parte dintr-un grup care a facilitat distribuirea de mită din Qatar și Maroc către deputați europeni.

Giorgi l-ar fi numit pe fostul europarlamentar italian Pier Antonio Panzeri ca fiind șeful organizației.

ADVERTISING

Panzeri a fost, de asemenea, arestat pe 9 decembrie. Poliția a descoperit aproximativ 600.000 de euro (637.000 de dolari) în numerar în apartamentul său din Belgia.

Poliția belgiană a percheziționat mai multe apartamente și birouri ale Parlamentului European în cadrul anchetei și a confiscat aproximativ 1,5 milioane de euro în numerar.

Scandalul este unul dintre cele mai mari din istoria UE, a adus daune incalculabile reputației blocului și a iscat apeluri la reformă în Parlamentul European.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇