Scandal în Australia: Angajații Guvernului au chemat prostituate și au făcut sex în Parlament

Scandal în Australia: Angajații Guvernului au chemat prostituate și au făcut sex în Parlament

Apariţia în spaţiul public a unor înregistrări video cu angajaţi ai guvernului conservator din Australia în timpul unor acte sexuale în Parlament a fragilizat Executivul, în contextul acuzaţiilor tot mai răspândite la adresa sexismului clasei politice.

Premierul conservator Scott Morrison (foto), a cărui poziţie era deja zguduită de gestionarea mai multor cazuri, printre care şi unul în care o angajată şi-a acuzat un fost coleg de viol, a spus că astfel de comportamente sunt „scandaloase”.

Înregistrările video şi fotografiile ar fi fost distribuite pe un grup de discuţii între angajaţi ai Guvernului conservator înainte de a fi făcute publice de un avertizor de integritate. Ele au fost prezentate luni seară de cotidianul The Australian şi de postul de televiziune Channel 10.

ADVERTISING

Materialele au declanşat un scandal, în contextul în care, recent, mai multe cazuri controversate au scos în evidenţă cultura politică australiană şi au dus la manifestaţii în toată ţara, relatează AFP.

Au adus prostituate în Parlament

Avertizorul de integritate, identificat doar cu prenumele de Tom, a declarat în media că angajaţi ai Guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din Parlament şi că în clădire au fost aduse prostituate "pentru plăcerea unor deputaţi ai coaliţiei".

ADVERTISING

El a mai explicat că unii angajaţi schimbau fotografii cu caracter pornografic cu ei înşişi şi că el însuşi a primit atât de multe încât "a devenit imun".

El a declarat că este vorba de "o cultură a bărbaţilor care consideră că pot face orice doresc ei". Deşi spune că aceşti angajaţi probabil nu au încălcat nicio lege, consideră că, "moral, sunt compromişi".

Un consilier a fost deja demis, iar Guvernul a promis că vor urma şi alte concedieri.

Ministrul pentru Femei, Marise Payne, care este şi ministru de Externe, a declarat în media că aceste dezvăluiri sunt "mai mult decât consternante" şi că ele întăresc nevoia anchetei care a fost dispusă de Guvern asupra culturii muncii în Parlament.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇