Sardinia se confruntă cu cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 30 de ani. Pagubele sunt imense

Sardinia se confruntă cu cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 30 de ani. Pagubele sunt imense

Fermierii din Sardinia se confruntă cu cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 30 de ani. Miliarde de lăcuste roiesc pe câmpurile din Sardinia.

Specialiștii estimează că invazia va afecta aproximativ 60.000 de hectare în acest an, potrivit Reuters. Furajele uscate și lucerna se numără printre culturile cele mai afectate. Pagubele sunt uriașe și apar în timp ce fermierii se luptă cu creșterea costurilor și cu seceta.

În aprilie, când fermiera Rita Tolu a văzut „un val mare și negru traversând orizontul și punând stăpânire pe câmpuri", a știut că, în zilele următoare, nu va mai rămâne mare lucru din culturile sale de furaje uscate și lucernă.

ADVERTISING

Tolu a declarat că mulți dintre colegii săi „ar putea fi nevoiți să își închidă afacerile", deoarece invazia se adaugă la impactul secetei și al creșterii costurilor cu combustibilul asupra fermierilor.

Ignazio Floris, care predă la Universitatea Sassari din Sardinia, a explicat că depopularea și terenurile necultivate au fost, din nou, unul dintre principalele motive care au stat la baza acestui tip de eveniment natural.

Creșterea temperaturilor și lipsa ploilor joacă, de asemenea, un rol important, deoarece solul uscat și compactat facilitează depunerea ouălor de către lăcuste.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Floris a precizat că invazia din acest an a afectat o suprafață egală cu 2-3% din insulă, o întindere de teritoriu mult mai mică în comparație cu catastrofele anterioare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇