Atac în masă într-un parc din Franța: Au fost înjunghiați copii de 2-3 ani UPDATE Detalii despre agresor

Atac în masă într-un parc din Franța: Au fost înjunghiați copii de 2-3 ani <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Detalii despre agresor

Şase persoane, dintre care patru copii, au fost înjunghiate joi de un individ, într-un parc din Annecy, în sud-estul Franţei, potrivit unui bilanţ revizuit al autorităţilor, după ce presa franceză anunţase anterior că sunt nouă răniţi, dintre care opt copii cu vârste mici.

Individul a atacat folosind un cuţit, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Agresorul a fost arestat. Acesta este de naţionalitate siriană, solicitant de azil şi nu figura în evidenţele poliţiei.

În jurul orei locale 9.45 (10.45, ora României), din motive necunoscute, bărbatul a atacat copiii care se aflau într-un parc din apropierea lacului Annecy, un oraş din Alpii francezi.

ADVERTISING

Cei patru copii răniți au vârste cuprinse între 22 și 36 de luni. Unii dintre copii se află la terapie intensivă, în "stare gravă", au spus anchetatorii.

Ce ştim despre agresor: Avea un copil mic şi nu pare terorist

Agresorul, îmbrăcat în pantaloni scurți negri și purtând o eșarfă albastră legată pe cap, s-a îndreptat spre cărucioare și i-a atacat pe copiii aflați în parc, potrivit imaginilor văzute de un fotograf AFP, transmite Mediafax.

În prezent, nu există niciun indiciu privind motivația atacatorului, dar anchetatorii nu cred că este vorba despre un atac terorist.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premierul Élisabeth Borne a confirmat că atacatorul este un cetățean sirian care avea statut de refugiat în Suedia. De asemenea, el a depus o cerere de azil în Franța, dar aceasta a fost "anulată" de cererea suedeză anterioară, care datează de 10 ani.

Bărbatul nu avea cazier judiciar sau antecedente psihiatrice. De asemenea, el a declarat poliției că este creștin sirian.

Pe de altă parte, un procuror francez care se ocupă de caz a declarat că suspectul are un copil care are aceeași vârstă cu unul dintre copiii atacați - 22 de luni.

ADVERTISING

Reacţii politice

Premierul Elisabeth Borne şi ministrul de interne Gérald Darmanin s-au deplasat la locul atacului.

De asemenea, deputaţii şi membrii guvernului au ţinut joi un minut de reculegere în Adunarea Naţională, în urma atacului.

Un "atac absolut laş", a denunţat preşedintele Emmanuel Macron pe Twitter. "Laşitate absolută în această dimineaţă într-un parc din Annecy. Copiii şi un adult se zbat între viaţă şi moarte. Naţiunea este în stare de şoc. Gândurile noastre sunt alături de ei, de familiile lor şi de serviciile de urgenţă", a scris preşedintele.

Imagini cu atacatorul arestat

Postul de televiziune BFM TV a prezentat imagini cu mai mulţi poliţişti care îl arestează pe un individ într-un parc. Arestarea agresorului a fost filmată de martori. Imaginile arată cum un bărbat este pus la pământ pe burtă de trei poliţişti într-un parc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇