Rusia: Un avion Aeroflot plin de pasageri și-a redus altitudinea deasupra Mării Negre pentru a evita un avion NATO

Rusia: Un avion Aeroflot plin de pasageri și-a redus altitudinea deasupra Mării Negre pentru a evita un avion NATO
Foto: Facebook Aeroflot

Un avion al companiei aeriene ruse Aeroflot care zbora pe ruta Tel Aviv-Moscova a fost nevoit să îşi reducă altitudinea deasupra Mării Negre pentru că un avion de recunoaştere CL-600 al NATO a traversat ruta aeronavei, a anunţat autoritatea de stat pentru aviaţie din Rusia.

Aeroflot a afirmat că zborul SU501, care avea 142 de pasageri la bord, a trebuit să coboare cu circa 600 de metri, vineri, după ce controlorul de zbor i-a transmis că un alt avion a trecut pe culoarul său, relatează Reuters.

Echipajul a putut să vadă celălalt avion atunci când a trecut pe lângă acesta, potrivit unui comunicat separat.

ADVERTISING

Autoritatea pentru aviaţie, Rosaviatsia, a declarat că o aeronavă mai mică, CL-650, care zbura din staţiunea Soci de la Marea Neagră la Skopje, a trebuit să-şi schimbe cursul.

Rosaviatsia nu a spus cărui membru NATO îi aparţine aeronava de recunoaştere.

Ministerul rus al Apărării preciza vineri că a folosit avioane de luptă pentru a escorta două aeronave militare de recunoaştere americane deasupra Mării Negre.

Ambasada SUA la Moscova nu a făcut niciun comentariu imediat despre incident când a fost făcut public pentru prima dată de agenţia de ştiri Interfax.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rosaviatsia susţine că o creştere a numărului zborurilor aeronavelor NATO în regiune creează riscuri pentru avioanele civile şi că Moscova plănuieşte să depună o plângere diplomatică referitoare la acestea.

Incidentul are loc în condițiile în care, în ultima perioadă, tensiunile internaţionale cu privire la Ucraina şi regiunea Mării Negre s-au amplificat. Kievul şi puterile NATO acuză Rusia că şi-a constituit trupe în apropierea Ucrainei, stârnind temeri de un posibil atac. Moscova a negat orice astfel de plan şi acuză Kievul că îşi construieşte propriile forţe în estul ţării, unde separatiştii susţinuţi de ruşi controlează o mare parte a teritoriului ucrainean.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇