Rusia și Ucraina nu au ajuns la o înțelegere nici după a treia rundă de negocieri. Urmează noi discuții

Rusia și Ucraina nu au ajuns la o înțelegere nici după a treia rundă de negocieri. Urmează noi discuții

A treia sesiune a negocierilor între Rusia şi Ucraina s-a încheiat, după aproximativ trei ore, fiind semnalate „mici progrese” în organizarea coridoarelor umanitare, dar fără rezultate „semnificative” în sensul unui armistiţiu.

„A treia rundă a negocierilor ruso-ucrainene s-a încheiat”, a anunţat Ambasada Rusiei în Belarus.

Surse citate de agenţia Interfax au declarat că au fost înregistrate "mici progrese" în organizarea coridoarelor umanitare, pentru evacuarea civililor ucraineni sau pentru aprovizionarea acestora cu alimente şi medicamente.

ADVERTISING

"Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit", a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mikhailo Podoliak, citat de Sky News.

Negocierile vor continua cu o nouă rundă, în eforturile de ajungere la un acord pentru încetarea confruntărilor militare.

Mihailo Podoliak a confirmat că sunt mici progrese în organizarea coridoarelor umanitare. "Am obţinut anumite rezultate pozitive în privinţa logisticii culoarelor umanitare", a subliniat oficilul ucrainean, citat de cotidianul Le Figaro.

Şeful delegaţiei ruse, Vladimir Medincki, a declarat că aşteptările pentru un rezultat favorabil în sensul încetării confruntărilor militare nu s-a concretizat.

ADVERTISING

La rândul său, deputatul rus Leonid Slutski a afirmat că negocierile vor continua, dar că delegaţia rusă nu se aşteaptă rapid la un rezultat.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 12-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇