Rusia le recomandă locuitorilor să stea acasă, după ce s-au înregistrat peste 11.000 de cazuri de Covid în 24 de ore

Rusia le recomandă locuitorilor să stea acasă, după ce s-au înregistrat peste 11.000 de cazuri de Covid în 24 de ore

Autorităţile ruse le-au recomandat locuitorilor să stea acasă în acest sfârşit de săptămână şi i-a îndemnat să ia mai multe măsuri de precauţie, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a crescut vertiginos joi, aproape până la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.

Oficialii ruşi au raportat 11.493 de noi contaminări în ultimele 24 de ore, foarte aproape de recordul zilnic de 11.656 de cazuri înregistrat pe 11 mai, în vârfului primului val al epidemiei, când a fost impus un lockdown strict, informează Reuters.

În prezent, Rusia nu este în izolare şi Kremlinul a spus că nu intenţionează să-l reimpună deocamdată, însă autorităţile capitalei Moscova le-au recomandat persoanelor mai în vârstă de 65 de ani să se izoleze, iar companiilor - să permită telemunca pentru cel puţin o treime dintre angajaţi.

"Le recomandăm oamenilor să-şi petreacă weekendul ce vine acasă, cu familiile şi colocatarii", a spus Aleksei Kuzneţov, consilier al ministrului rus al Sănătăţii, citat de agenţia de ştiri RIA Novosti.

Dacă nu se respectă măsurile, se introduc noi restricții

Joi, Kremlinul a declarat că majorarea numărului de contaminări este o sursă de "profundă îngrijorare" şi le-a cerut ruşilor să respecte măsurile de precauţie, pentru că în caz contrar vor trebui să se aştepte la noi restricţii.

"Dacă din asta nu tragem toţi concluzii pentru noi înşine - iar prin asta mă refer la purtarea măştilor şi la respectarea măsurilor de igienă şi sanitare - atunci numărul de contaminări va creşte chiar mai repede", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Iar apoi liderii regionali vor trebui să se gândească cum să rezolve aceasta", le-a spus el jurnaliştilor într-o conferinţă telefonică.

Rusia, cu o populaţie de circa 145 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 1.260.112 de infectări cu noul tip de coronavirus, al patrulea cel mai mare număr de contaminări la nivel mondial.

Oficialii ruşi au anunţat joi că 191 de oameni au murit în ultimele 24 de ore de COVID-19, majorând numărul total de decese la 22.056.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇