Rusia, despre decizia Londrei de a nu invita un reprezentant al Rusiei la funeraliile reginei: O blasfemie

Rusia, despre decizia Londrei de a nu invita un reprezentant al Rusiei la funeraliile reginei: O blasfemie

Rusia a denunţat joi decizia Marii Britanii de a nu invita un reprezentant al Moscovei la funeraliile Reginei Elizabeth a II-a drept o ”blasfemie” şi ”imorală”, relatează AFP.

”Considerăm profund imorală această încercare britanică de a folosi tragedia naţională care a atins inimile a milioane de oameni din întreaga lume în scopuri geopolitice, pentru regla conturile cu ţara noastră (…)”, a spus într-un comunicat de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

”Acest lucru este o deosebită «blasmefie» pentru memoria Reginei Elisabeta a II-a”, a adăugat ea.

ADVERTISING

Liderii Rusiei, Myanmarului şi Belarusului nu au fost invitaţi la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. De asemenea, Siria şi Venezuela nu ar fi invitate, deoarece Marea Britanie nu are în prezent relaţii diplomatice cu acele state. Iar Afganistanul nu a fost invitat din cauza situaţiei politice actuale.

În schimb, Marea Britanie a invitat Coreea de Nord să trimită un reprezentant la funeraliile reginei, a declarat o sursă citată de Reuters, invitaţia fiind la nivel de ambasador.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc la Londra pe 19 septembrie, iar o mulţime de lideri mondiali, reprezentanți ai familiilor regale şi alţi demnitari au confirmat deja că vor participa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇