Rusia, prima reacție oficială la tensiunile din jurul alegerilor prezidențiale din SUA: "legislație arhaică"!

Rusia, prima reacție oficială la tensiunile din jurul alegerilor prezidențiale din SUA: "legislație arhaică"!

Tensiunile din jurul alegerilor prezidenţiale din SUA ilustrează „lacunele evidente” ale sistemului electoral american, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, care şi-a exprimat totodată speranţa că această criză nu va duce la „revolte în masă”, informează AFP.

"Lacunele evidente ale sistemului electoral american sunt vizibile, ceea ce a fost subliniat în repetate rânduri de observatori internaţionali, inclusiv de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi de experţi recunoscuţi în acest domeniu", a declarat Zaharova în timpul unei conferinţe de presă.

ADVERTISING

Legislație ”arhaică”

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus, sistemul american suferă de "natura arhaică a legislaţiei în chestiune şi de absenţa reglementării asupra unui număr de aspecte fundamentale".

Cu toate acestea, ea şi-a exprimat speranţa că "mecanismele juridice existente vor permite stabilirea viitorului şef al statului în deplină conformitate cu Constituţia americană" şi că astfel vor putea fi "evitate revolte în masă" în SUA.

Zaharova a afirmat de asemenea că "cetăţenii americani merită ca voturile lor să fie numărate corect".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Moscova, deschisă pentru cooperare

"În ceea ce priveşte relaţiile ruso-americane, Moscova este deschisă pentru o cooperare constructivă cu preşedintele american, indiferent cine va deveni preşedinte după rezultatele alegerilor", a adăugat ea.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington traversează cea mai gravă criză de după Războiul Rece, fiind marcate de sancţiuni economice, dezacorduri persistente asupra unor dosare internaţionale precum Ucraina sau Siria şi acuzaţii de ingerinţă electorală şi de spionaj.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇