Rusia susţine că a testat cu succes o rachetă hipersonică, ce merge cu o viteză de 7 ori mai mare decât cea a sunetului (Video)

Rusia susţine că a testat cu succes o rachetă hipersonică, ce merge cu o viteză de 7 ori mai mare decât cea a sunetului (Video)

Rusia a anunțat, luni, că a testat cu succes o rachetă hipersonică Tsirkon (Zircon), despre care președintele Vladimir Putin a spus că face parte dintr-o nouă generație de sisteme de rachete, fără egal în lume.

Potrivit Ministerului Apărării, racheta a fost trasă de pe Gorshkov, o navă de război situată în Marea Albă, și a călătorit cu aproximativ șapte ori viteza sunetului înainte de a atinge o țintă terestră de pe coasta Mării Barents, la mai mult 350 km (217 mile) distanță, scrie Reuters.

"Caracteristicile tactice și tehnice ale rachetei au fost confirmate în timpul testelor", a spus ministerul.

ADVERTISING

Unii experți occidentali au pus la îndoială calitatea noii generații de arme din Rusia, recunoscând în același timp că o combinație de viteză, manevrabilitate și altitudine a rachetelor hipersonice le face dificil de urmărit și interceptat.

Rusia intenționează să adapteze sistemul de rachete Zircon la submarinele și navele sale de suprafață.

Putin a anunțat o serie de noi arme hipersonice în 2018, spunând că ar putea atinge aproape orice punct din lume și ar putea evita toate scuturile antirachetă construite de SUA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În anul următor, el a amenințat că va lansa rachete hipersonice pe nave și submarine, dacă Statele Unite vor desfășura arme nucleare cu rază medie de acțiune în Europa.

Washingtonul nu a desfășurat astfel de rachete în Europa, dar Moscova este îngrijorată că ar putea să o facă.

Пуск гиперзвуковой ракеты «Циркон» с борта фрегата «Адмирал Горшков» в Баренцевом море

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇