Rusia a interzis intrarea în ţară pentru zeci de britanici

Rusia a interzis intrarea în ţară pentru zeci de britanici

Rusia a interzis marţi intrarea în ţară a zeci de britanici, a anunţat Ministerul de Externe de la Moscova într-un comunicat.

Această decizie este un răspuns la sancţiunile occidentale şi la presiunea asupra organelor sale de presă de peste hotare, potrivit Moscovei, informează Reuters.

În total, sunt vizaţi 29 de jurnalişti şi membri ai unor organizaţii media britanice precum BBC, Sky News, The Guardian şi The Times.

Restul de până la 49 de persoane vizate de interdicţia de intrare sunt reprezentanţi britanici ai sectorului apărării.

ADVERTISING

Aceste persoane "nu mai sunt autorizate să intre în Federaţia Rusă", a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Jurnaliştii britanici incluşi pe listă sunt implicaţi în răspândirea de informaţii false şi părtinitoare despre Rusia şi evenimentele din Ucraina şi Donbas. Prin evaluările lor părtinitoare ei contribuie, de asemenea, la alimentarea rusofobiei în societatea britanică", a mai menţionat sursa citată.

Pe listă se află jurnalişti reputaţi, prezentatori de ştiri, editori şi manageri de rang înalt, inclusiv redactorii şefi ai Times, Daily Telegraph, Independent şi Guardian.

ADVERTISING

Pe lista persoanelor vizate de interdicţie din sectorul de apărare sunt şeful de stat major al Forţelor navale britanice, amiralul Benjamin Key, secretarul de stat din Ministerul Apărării Jeremy Quin şi responsabili de rang înalt din cadrul firmelor din domeniul apărării BAE Systems şi Thales UK.

Ziua 111 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇