Rusia a expulzat un membru al Ambasadei României la Moscova

Rusia a expulzat un membru al Ambasadei României la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a declarat ”persona non grata” un membru al Ambasadei României la Moscova. Numele acestuia încă nu a fost dezvăluit.

Ministerul român de Externe a confirmat informația, precizând că reprezintă o contramăsură la expulzarea unui membru al Ambasadei Federaţiei Ruse în România.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca persona non grata un membru al echipei Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o măsură la reciprocitate faţă de declararea ca persona non grata pe teritoriul României, anunţată de MAE român în august 2022, a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”, a transmis MAE.

ADVERTISING

Ministerul a amintit că decizia autorităţilor române a avut în vedere incompatibilitatea activităţilor persoanei în cauză cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Luna trecută, autoritățile române au decis declararea ca persona non grata în România a unui reprezentant al Ambasadei Rusiei la București.

Ulterior, acesta a părăsit teritoriul României, a subliniat MAE.

Faptul că diplomații de la ambasade sunt expulzați de țările gazdă nu este ceva neobișnuit, în special în perioadele de relații internaționale tensionate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇