Rusia: A doua zi consecutiv cu record al cazurilor noi de Covid-19

Rusia: A doua zi consecutiv cu record al cazurilor noi de Covid-19

Rusia a înregistrat marţi 6.215 de noi cazuri de Covid-19, un nou vârf, în 24 de ore, de la cel din 18 iulie, iar bilanţul total al contaminărilor a crescut la 1.115.810.

A patra cea mai afectată ţară de pandemia Covid-19 ca număr de contaminări a anunţat, de asemenea, 160 de morţi din cauza bolii în ultimele 24 de ore, relatează Reuters.

Bilanţul total al morţilor din cauza Covid-19 a crescut la 19.649, într-o ţară cu o populaţie de aproximativ 144 de milioane de locuitori.

Rusia a anunțat că intenţionează să înregistreze până pe 15 octombrie cel de-al doilea vaccin potenţial al său dezvoltat împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Pe 11 august, Rusia a înregistrat primul vaccin din lume împotriva infecţiei cu COVID-19, acesta fiind dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova şi de Ministerul rus al Apărării.

Pe 25 august, Ministerul Sănătăţii rus a emis permisiunea pentru continuarea fazelor de testare a vaccinului „Sputnik V”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

27 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇