Ruletă rusească cu seringile pentru vaccinul antiCOVID. Franța se confruntă deja cu o criză, Germania este la limită

Ruletă rusească cu seringile pentru vaccinul antiCOVID. Franța se confruntă deja cu o criză, Germania este la limită

Nu numai lipsa vaccinurilor este o problemă în lume, ci și lipsa seringilor și acelor potrivite, iar Franța deja se confruntă cu o criză.

După ce s-a autorizat extragerea a șase doze în loc de cinci din flacoanele Pfizer, a fost nevoie de un ac foarte fin pentru a minimiza pierderile și suficient de lung pentru a permite injectarea vaccinului.

Medicul francez Laurent Fignon spune că a primit ace de la statul francez, dar nu erau conforme și a trebuit să se orienteze și să găsească soluții la nivel local bazându-se pe ingeniozitatea farmaciștilor.

ADVERTISING

„Este doar o ruletă rusească. Nu știi ce primești”, a spus el pentru Reuters, citat de Le Tribune.

Laurent Fignon avertizează că extragerea a șase doze nu va mai putea fi făcută dacă medicii nu au echipamentul adecvat.

„Unele țări au fost echipate corespunzător de la început, nu e cazul Franței”, a punctat el.

Care este situația în Germania

În Germania, distribuția vaccinului este gestionată de autoritățile centrale, dar landurile sunt responsabile de obținerea acelor și seringilor necesare pentru a injecta dozele.

ADVERTISING

Unele dintre ele, cum ar fi Baden-Württemberg și Turingia, au comandat foarte devreme tipul potrivit de ace și seringi. Dar altele, precum Bavaria, Saarland și Saxonia Inferioară, au probleme.

În Saxonia, din cauza deficitul de aprovizionare au crescut prețurile.

"Nu ne putem permite să renunțăm nici măcar la o singură doză. Și nu ne putem justifica eșecul din cauza unei seringi de 5 cenți", a spus Lars Werthmann, manager regional de logistică la Crucea Roșie germană.

Elveția a plasat anterior comenzi pentru echipamente pentru injectarea a cinci doze pe flacon de vaccin. Autoritățile sunt acum în discuții cu Pfizer pentru a obține echipamentul necesar pentru extragerea celor șase doze, a declarat Oficiul Federal Elvețian pentru Sănătate Publică.

ADVERTISING

Oficialii din Marea Britanie, care au început mai rapid campania de vaccinare, spun că echipele de sănătate din toată țara au primit trusa corectă și nu sunt probleme.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇