Vizită fulger a premierului moldovean la București, la o ședință crucială pentru fluidizarea traficului în vămi (Video)

Vizită fulger a premierului moldovean la București, la o ședință crucială pentru fluidizarea traficului în vămi (Video)

România ia măsuri pentru fluidizarea traficului camioanelor de marfă de la frontierele cu Republica Moldova și Ucraina, care a crescut și cu 300% în unele puncte, iar mii de tiruri încărcate în special cu mărfuri din țara afectată de război au mult de așteptat și nu au rute alternative.

Se vor deschide două puncte noi de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a mai reduce presiunea din Vama Siret. Acestea vor fi înființate la Vicovu de Sus și Racovăț, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, vineri, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

În plus, MApN va trimite un bac suplimentar la Isaccea, care va dubla capacitatea existentă pentru trecerea Dunării dinspre Ucraina.

Toate autoritățile competente din România, de la Poliția de Frontieră la ANSVSA, vor asigura permanența în punctele de trecere a frontierei unde se înregistrează valori mari de trafic, astfel că vămile vor fi deschise 24 de ore din 24, 7 zile din 7, anunță Guvernul României.

În plus, s-a decis organizarea fluxurilor de mărfuri în funcție de încărcătură, la Albița și Galați, iar camioanele goale vor fi trimise la alte puncte, care au valori mai mici de trafic, pentru a le da prioritate celor pline.

ADVERTISING

De asemenea, a fost trimisă o delegație la Vama Albița, pentru a discuta cu partea moldoveană despre măsurile de fluidizare necesare.

Măsurile au fost luate în ședința de guvern de astăzi, la care a participat și premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care a venit special în România pentru această discuție, împreună cu reprezentanți ai autorităților competente de la Chișinău și de la București, inclusiv șeful Poliției de Frontieră și șeful Statului Major al Armatei.

Măsurile vin după ce au fost raportate creșteri alte traficului de camioane în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina si Moldova cuprinse între 25% si 100%, cu vârful absolut atins în Vama Oancea, unde traficul s-a triplat față de anul trecut.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇