România cere un regim separat de sancțiuni pentru cei care amenință Moldova

România cere un regim separat de sancțiuni pentru cei care amenință Moldova

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles că a înaintat spre reflecţie şi analiză juridică propunerea de creare a unui regim separat de sancţiuni pentru contracararea acţiunilor de destabilizare a Republicii Moldova.

„Avem astăzi, din nou, o reuniune foarte-foarte importantă a Consiliului Afaceri Externe şi, pentru România, cele mai importante subiecte sunt, bineînţeles, Ucraina, pentru că ne apropiem de împlinirea unui an de la începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, dar şi discuţia cu ministrul de Externe al Republicii Moldova, un subiect care a fost introdus pe ordinea de zi la propunerea mea.

ADVERTISING

În ceea ce priveşte Ucraina, cred că cel mai important mesaj al reuniunii de astăzi este că Uniunea Europeană şi statele sale membre vor fi alături de Ucraina şi vor continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi nevoie, pentru ca Ucraina să câştige războiul”, a spus ministrul.

Aurescu a arătat că îşi va exprima sprijinul deplin pentru adoptarea rapidă a celui de-al zecelea pachet de sancţiuni, pentru continuarea sprijinului prin intermediul Facilităţii europene pentru pace. 

ADVERTISING

„În acelaşi timp, cred că este foarte important ca, la sfârşitul acestei săptămâni, la New York, să putem adopta, cu o largă majoritate, rezoluţia Adunării Generale privind pacea în Ucraina.

Şi cred că este important să avem o majoritate largă pentru a avea legitimitate pentru acest demers. În acelaşi timp, România îşi va continua sprijinul pentru Ucraina, care este unul multidimensional”, a mai spus Aurescu. 

Ministrul a precizat că, în ceea ce priveşte Republica Moldova, şi în ceea ce priveşte România, acest subiect şi această discuţie sunt foarte oportune.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇