Restricții noi în Anglia: Nu ai voie în vizită, iar la bar poți merge doar cu cine locuiești

Restricții noi în Anglia: Nu ai voie în vizită, iar la bar poți merge doar cu cine locuiești

Familiile care locuiesc în case diferite nu mai au voie să se întâlnească în spații închise, în nordul Angliei. De asemenea, oamenii mai pot ieși în oraș doar cu persoanele cu care locuiesc.

Măsurile au fost luate din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus din zonă. Sunt vizate Greater Manchester, estul comitatului Lancashire și anumite părți din West Yorkshire, scrie BBC.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a subliniat că transmiterea agresivă a coronavirusului este cauzată de oamenii care nu respectă distanțarea fizică.

ADVERTISING

Astfel, 4 milioane de oameni sunt afectați de măsuri restrictive suplimentare.

Între altele, familiile din nordul Angliei nu se vor mai putea întâlni în spații închise, aici fiind incluse și propriile case.

De asemenea, la restaurante poate sta la o masă doar o singură familie, doar oamenii care locuiesc împreună.

Iată noile restricții:

  • Oamenii din Greater Manchester, Blackburn with Darwen, Burnley, Hyndburn, Pendle, Rossendale, Bradford, Calderdale, Kirklees și Leicester nu se pot înâlni cu oameni cu care nu locuiesc. Măsura se aplică pentru grădini și case private.
  • Oamenii din zonele respective pot merge la pub-uri, restaurante și alte localuri doar cu alți oameni cu care locuiesc.
  • De luni, în Leicester, se pot deschide restaurante, cafenele, baruri și saloane de înfrumusețare, dar centrele de agrement, sălile de fitness și piscinele vor rămâne închise.
  • Cinematografele și muzeele vor putea, de asemenea, să se deschidă în Leicester începând de luni și vor putea avea loc ceremonii religioase.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceste noi măsuri de siguranță impuse în nordul Angliei vin la 4 săptămâni după ce s-au relaxat regulile în toată țara.

Citește și Marea Britanie impune o carantină de două săptămâni pentru persoanele care vin din Spania

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇