Restricții în suburbiile Bucureștiului, unde incidența Covid a trecut de 3 la mie

Restricții în suburbiile Bucureștiului, unde incidența Covid a trecut de 3 la mie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov a adoptat, miercuri, o hotărâre care prevede impunerea unor restricții în 13 localități din județ, în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de Covid a depășit 3 la mia de locuitori.

Măsurile au intrat în vigoare joi, la ora 00.00.

Sunt vizate localitățile Berceni, unde incidența a ajuns la 4,07 la mie, Ciolpani (3,31 la mie), Chiajna (4,93 la mie), Dobroești (5,57 la mie), Domnești (3,02 la mie), Jilava (3,09 la mie), Măgurele (3,72 la mie), Otopeni (4,34 la mie), Pantelimon (3,02 la mie), Popești-Leordeni (4,40 la mie), Ștefăneștii de Jos (3,61 la mie), Tunari (3,09 la mie) și Voluntari (4,13 la mie).

Restricțiile vizează, printre altele, activități de pregătire fizică, ale unor instituții culturale, dar și a agenților economici de tipul restaurantelor, cafenelor, barurilor și discotecilor.

De asemenea, în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. Totodată, purtarea măștii de protecție este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

CJSU Ilfov a mai aprobat miercuri funcționarea Spitalului Clinic de Urgență Ilfov ca spital suport COVID-19.

Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie (încă așteptăm detalii)

Zeci de orașe sunt în scenariul roșu, alături de București: Timișoara, Cluj Napoca, Satu Mare şi Craiova

Rata de infectare în București a trecut de 3 la mie. Capitala intră în scenariul roșu, cu certificat verde pentru restaurant, cinema sau fitness


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇