Restricții de circulație în centrul Capitalei: „Marșul normalității” și Bucharest Pride închid circulația pe artere mari (Hartă)

Restricții de circulație în centrul Capitalei: „Marșul normalității” și Bucharest Pride închid circulația pe artere mari (Hartă)

Două evenimente închid circulația rutieră, sâmbătă, pe artere mari din centrul Capitalei. Este vorba de „Marșul normalității”, organizat de partidul Noua Dreaptă, respectiv Bucharest Pride 2021.

Astfel, polițiștii le-au făcut câteva recomandări șoferilor bucureșteni care vor să circule prin zonă.

Iată programul „Marșului normalității”:

  • între orele 12.30-14.00, adunarea participanților în Piața Victoriei – alveola media, delimitată de Bd. Kiseleff, Bd. Aviatorilor și breteaua STB;
  •  între orele 14.00-16.00, marș pe traseul: Piața Victoriei (alveola media)-Bd. Lascăr Catargiu- Piața Romană- Bd. Gheorghe Magheru- Bd. Nicolae Bălcescu- Piața Universității- Bd. I.C.Brătianu intersecție cu str. Doamnei, pe trotuar- str. Halelor, pe trotuar- Splaiul Independenței- piciorul pantei de pe Aleea Colina Bucuriei (Dealul Patriarhiei).
ADVERTISING

Deplasarea participanților se va face pe banda I de circulație, cu excepția segmentului de drum dintre str. Doamnei și str. Halelor, unde participanții se vor deplasa exclusiv pe trotuar.

  • între orele 16.00-16.30, alocuțiuni la piciorul pantei de pe Aleea Colina Bucuriei (Dealul Patriarhiei);
  • între orele 16.30-17.00, defluirea totală a participanților.

Afluirea și defluirea participanților se va face în mod individual.

big_restrictii_mars_noua_dreapta_14.08.2021
Foto: Poliția Capitalei

„Pentru buna desfășurare a manifestației se vor folosi bannere, pancarte și mijloace de sonorizare, cu respectarea legislației în vigoare. Organizatorul estimează că la activitatea publică vor participa maxim 500 de persoane”, menționează polițiștii bucureșteni într-un comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

          Rute ocolitoare recomandate:

  • Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bd. Librtății;
  • Str. Buzești- Str. Berzei- Str. Vasile Pârvan- Splaiul Independenței.

Iată programul Bucharest Pride 2021:

-între orele 17.00-18.00, adunarea participanților se va face individual pe trotuarele adiacente de pe Calea Victoriei (stânga și dreapta) către segmentul cuprins între Str. Sevastopol și Str. Gheorghe Manu;

 -între orele 18.00-19.00, marș pe traseul: Calea Victoriei, segmentul cuprins între Str. Sevastopol și Str. Gheorghe Manu – deplasare pe Calea Victoriei – stânga pe Bd. Regina Elisabeta – Piața Universității, zona statui punct final;

ADVERTISING

-între orele 19.00-20.30, scurte alocuțiuni, distribuire de materiale informative in Piața Universității, zona statui.

big_restrictii_mars_lgbt_14.08.2021
Foto: Poliția Capitalei

Pentru buna desfășurare a evenimentului, între orele 17.00-19.30, traficul rutier se va restricționa gradual se va restricționa pe următorul traseu și străzile care acced în acesta: Piața Victoriei – Calea Victoriei (pe Calea Victoriei se va permite traversul cu Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu și Bd. Dacia) – Bd. Regina Elisabeta – Piața Universității, zona statui, ca punct final, transmis polițiștii bucureșteni într-un comunicat.

În ambele cazuri, aceștia solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

De asemenea, pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă. 

Jandarmeria anunţă că nu va permite depăşirea numărului maxim de participanţi la Bucharest Pride

În context, Jandarmeria dezminte informaţia potrivit căreia ar fi încheiat un acord cu organizatorii marşului Bucharest Pride astfel încât să poată fi depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege.

"Dezminţim informaţia vehiculată în spaţiul public şi facem apel la responsabilitate din partea organizatorului pentru desfăşurarea adunării publice în condiţii de maximă siguranţă şi cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare, astfel încât sănătatea şi securitatea participanţilor şi ale celorlalţi cetăţeni să poată fi asigurate", se arată într-o informare transmisă, vineri seara, de Jandarmeria Bucureşti.

Potrivi sursei citate, precizările vin ca urmare a informaţiei transmise public de către un reprezentant al Asociaţiei ACCEPT, referitoare la "un acord cu Jandarmeria" care să permită depăşirea numărului maxim de participanţi prevăzut de legislaţia în vigoare cu ocazia marşului Bucharest Pride.

Instituţia aminteşte că nerespectarea numărului de participanţi stabilit de lege şi asumat de organizator atrage răspunderea contravenţională a acestuia.

"Jandarmeria Capitalei va lua toate măsurile pentru ca activitatea declarată să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă pentru toţi cetăţenii şi va urmări, ca de fiecare dată, respectarea prevederilor legale în vigoare", se mai arată în informare.

Citește și: Nicuşor Dan a cedat: Parada gay va avea loc pe 14 august, pe Calea Victoriei, însă cu maximum 500 de participanţi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇