Republicanii îl atacă pe Biden cu primul clip de campanie creat de Inteligența Artificială (Video)

Republicanii îl atacă pe Biden cu primul clip de campanie creat de Inteligența Artificială (Video)

Ar putea fi începutul unei noi tendințe în campaniile politice: Partidul Republican din SUA a lansat marți primul clip cu imagini generate de Inteligența Artificială (AI) care îl atacă pe președintele american Joe Biden.

Clipul de 30 de secunde e intitulat „Beat Biden” şi arată ce s-ar întâmpla dacă Joe Biden ar fi reales în funcție în 2024. „Cum ar fi dacă cel mai slab președinte pe care l-am avut vreodată ar fi reales”, menționează textul de pe ecran, în timp ce imaginile create de AI se succed.

ADVERTISING

Programele de generare AI a imaginilor video, precum Stable Diffusion, DALL-E și MidJourney, au devenit foarte populare în ultimele luni. Utilizatorii trebuie doar să descrie într-un text ceea ce vor să vadă, iar AI produce imaginile, notează Forbes.

Din ceea ce i-au cerut republicanii, Inteligența Artificială "a înțeles" că trebuie să combine mai multe scenarii catastrofale, proiectând perspectiva unui viitor distopic, în care China atacă Taiwanul, sistemul financiar american se prăbușește, granițele SUA sunt luate cu asalt de imigranți, iar San Francisco e copleșit de un val de crime. Mesajul transmis e că toate acestea se pot întâmpla dacă Biden este reales.

La prima vedere, mulți din cei care privesc clipul nu și-ar da seama că a fost creat de AI, dar în colțul din stânga sus apare o mențiune în acest sens. Filmulețul conține toate indiciile folosirii tehnologiei AI: palmele lui Biden sunt disproporționat de mari, iar imaginile false ale acestuia și ale vicepreședintelui SUA Kamala Harris au dinții foarte vizibili, un alt indiciu că sunt imagini generate artificial, arată publicația amintită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu se știe ce program AI a fost folosit pentru realizarea acestui clip sau dacă Comitetul Național Republican (RNC) intenționează să creeze mai multe astfel de materiale, dar am putea asista la începutul unei noi tendințe în politică, întrucât acestea pot fi făcute repede, ușor și ieftin, subliniază Forbes.

Mai mulți observatori au remarcat că republicanii au preferat scenariul unui viitor distopic în loc să se concentreze pe activitatea lui Biden la Casa Albă din ultimele 27 de luni, care a dus la scăderea popularității sale la un nivel minim de 40%, pe fondul îngrijorărilor legate de gestionarea economiei și de retragerea forțelor militare din Afganistan.

ADVERTISING

Comitetul Național Democrat a reacționat după difuzarea materialului, arătând că republicanii "au fost nevoiți să falsifice imagini întrucât e destul de clar că nu pot contrazice rezultatele președintelui Biden", scrie The Hill.

Casa Albă a transmis marți că nu era la curent cu clipul creat de AI. Secretarul de presă Karine Jean-Pierre a atras, însă, atenția asupra riscurilor folosirii AI. Administrația Biden a avertizat că intenționează să interzică această tehnologie dacă este implicată în practici comerciale dăunătoare.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇