Cine e regina cripto din Bulgaria, singura femeie din Top 10 Most Wanted de la FBI

Cine e regina cripto din Bulgaria, singura femeie din Top 10 Most Wanted de la FBI

Ruja Ignatova, cunoscută și sub numele de Regina Crypto dispărută, a fost plasată în topul celor mai căutate zece persoane de către FBI.

Bulgăroaica este căutată pentru că a condus o escrocherie cu criptomonede, cunoscută sub numele de OneCoin. Anchetatorii federali o acuză că a folosit schema, pentru a-şi înşela victimele cu 4 miliarde de dolari, transmite BBC.

Regina Crypto a fost dată dispărută încă din 2017 - când oficialii americani au semnat un mandat de arestare pe numele ei, iar anchetatorii începeau să o încolţească.

ADVERTISING

Ignatova este căutată pentru rolul său în conducerea OneCoin, o aşa-zisă criptomonedă care, începând cu anul 2014, oferea cumpărătorilor un comision dacă o vindeau mai multor oameni. Însă agenții FBI spun că OneCoin era lipsită de valoare și nu a fost niciodată protejată de tehnologia blockchain, folosită de alte criptomonede.

Potrivit acuzațiilor făcute de procurorii federali, era în esență o schemă Ponzi deghizată în criptomonedă.

„Și-a cronometrat schema perfect, valorificând speculațiile frenetice din primele zile ale criptomonedelor”, spune Damian Williams, procuror federal din Manhattan.

ADVERTISING

FBI adaugă fugari pe lista sa cu cei mai căutați atunci când consideră că publicul ar putea să ajute la depistarea lor.

O notificare publicată joi oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care ar conduce la arestarea Rujei Ignatova, care este acuzată de 8 infracţiuni, inclusiv fraudă electronică și fraudă a valorilor mobiliare.

Ea este singura femeie din top 10 most wanted a FBI.

Top-10-FBI
Foto: FBI

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇