Record de cazuri noi de Covid în Italia: Bilanțul zilnic trece de 7.300 de infecții

Record de cazuri noi de Covid în Italia: Bilanțul zilnic trece de 7.300 de infecții

Italia a atins miercuri cel mai ridicat nivel de până acum al cazurilor noi de infectare cu coronavirus, 7.332, depăşindu-l pe cel consemnat la 21 martie, când au fost depistate 6.557 de contaminări în 24 de ore, transmit Reuters şi dpa, citând Agenţia de Protecţie Civilă.

Marţi fuseseră raportate 5.901 cazuri de noi infectare.

De la raportarea de marţi, numărul deceselor a fost de 43, faţă de 41 în ziua precedentă. Totodată, cu mult mai puţine decât în vârful epidemic, de peste 900, înregistrat în Italia în lunile martie şi aprilie.

ADVERTISING

Deşi bilanţul pe o zi al deceselor rămâne relativ scăzut, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a crescut constant. Miercuri, acesta a ajuns la 541, de la un minim de circa 40 în a doua jumătate din iulie.

Italia relaxează o parte dintre restricţiile impuse românilor. Cine e exceptat de la măsura izolării timp de 14 zile

Italia a fost prima ţară europeană lovită de pandemie şi deţine al doilea cel mai grav bilanţ de pe continent, de 36.289 de decese dintr-un număr de 372.799 de infectări confirmate.

ADVERTISING

Datorită unora dintre cele mai severe restricţii din lume, guvernul a reuşit să aducă epidemia sub control în vară.

Însă în ultimele săptămâni numărul zilnic de infectări a urcat, iar guvernul a impus noi limitări în privinţa adunărilor, funcţionării restaurantelor, activităţilor sportive şi educative.

Italia înregistrează totuşi semnificativ mai puţine cazuri pe zi decât Franţa, Spania sau Marea Britanie.

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat marţi că este decis să evite o nouă carantină generală, tocmai când economia îşi revine de pe pe urma celei din primăvară.

ADVERTISING

Autorităţile din Italia pregătesc noi măsuri restrictive, după ce s-a înregistrat un record de cazuri de Covid

Cu toate acestea, unii din cei mai marcanţi oameni de ştiinţă sunt de părere că închiderea încă o dată a ţării ar putea fi singura cale de oprire a creşterii în spirală a numărului de infectări.

'Cred că un lockdown de Crăciun este realist, ne-ar permite să ajustăm sistemul, să scădem transmiterea virusului şi să creştem depistarea contacţilor', a afirmat la postul naţional RAI Andrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea din Padova.

Într-un interviu pentru cotidianul La Stampa, Patrizio Pezzotti, epidemiolog în cadrul Institutului Superior de Sănătate, a spus că se aşteaptă ca bilanţul deceselor de COVID-19 să ajungă la 100 pe zi peste două săptămâni.

Confruntate cu plângerile populaţiei nevoite să stea la cozi lungi la centrele de testare, autorităţile încearcă să crească această capacitate. Miercuri s-a ajuns la un număr record de 152.196 de teste efectuate în 24 de ore.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇