Record de cazuri noi de COVID-19 în Franța: Aproape 10.000 de oameni s-au infectat în 24 de ore

Record de cazuri noi de COVID-19 în Franța: Aproape 10.000 de oameni s-au infectat în 24 de ore

Ministerul Sănătăţii din Franţa a raportat, joi seară, aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mai precis 9.843, cea mai mare creştere consemnată într-un interval de 24 de ore de la debutul epidemiei.

Guvernul francez urmează să ia în discuţie, vineri, noi măsuri de limitare a răspândirii virusului, după ce Consiliul ştiinţific care îl consiliază i-a cerut să acţioneze, transmit dpa şi AFP.

Guvernul "va fi obligat să ia un anumit număr de decizii dificile", "în cel mult 8-10 zile", a declarat în această săptămână profesorul Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului ştiinţific.

ADVERTISING

Mulţi medici se tem că, la fel cum s-a întâmplat în martie, secţiile de terapie intensivă ar putea fi copleşite de numărul de pacienţi în această toamnă.

În Franţa, adunările cu un mare număr de persoane sunt deja interzise. În unele oraşe, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice şi chiar pe străzi.

Potrivit autorităţilor, ca şi în alte ţări europene, se înregistrează o creştere a numărului de infectări în rândul adulţilor tineri.

ADVERTISING

Zonele considerate de risc sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇