Recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea lui Putin oferită de un om de afaceri rus

Recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea lui Putin oferită de un om de afaceri rus

Omul de afaceri rus Alex Konanykhin a oferit o recompensă de 1 milion de dolari pentru capturarea președintelui Vladimir Putin, într-o postare pe rețelele de socializare.

„Promit să plătesc 1milion de dolari ofițerilor care, făcându-și datoria, îl arestează pe Vladimir Putin pentru crime de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris Konanykhin, pe LinkedIn, scrie Marca.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina

„Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere după ce a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi.

În calitate de etnic rus și cetățean rus, este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ofer asistență Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului lui Putin", a adăugat omul de afaceri.

Însă, ulterior, omul de afaceri a ținut să precizeze că nu a promis că va plăti pentru asasinarea lui Putin.

”Unele știri sugerează că am promis că voi plăti pentru asasinarea lui Putin. Nu este adevărat. Deși un astfel de rezultat ar fi aplaudat de milioane de oameni din întreaga lume, cred că Putin trebuie adus în fața justiției”, a scris el pe Facebook.

Some reports suggest that I promised to pay for the assassination of Putin. It is NOT correct. While such an outcome...

Publicată de Alex Konanykhin pe Miercuri, 2 martie 2022

Cine este Alex Konanykhin

Potrivit unui articol din 1996 din Washington Post, Alex Konanykhin a studiat la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova. A renunțat la studii și a intrat în afaceri, cum ar fi bancare și imobiliare.

În 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari.

În 1996, Konanykhin și soția sa au fost reținuți în Statele Unite de agenții federali de imigrare sub acuzația de încălcare a condițiilor vizelor americane. Cazul a apărut după ce autoritățile ruse au susținut că el a deturnat 8 milioane de dolari de la Banca Rusă de Schimb din Moscova.

În timpul procesului, Konanykhin a mărturisit că unii dintre asistenții săi de la Banca Rusă de Schimb l-au amenințat, ceea ce l-a determinat să se mute în Ungaria.

În Ungaria, a fost amenințat din nou cu violența și a fugit în Cehia și apoi la New York.

Autoritățile ruse au susținut că versiunea sa este falsă și că el a căutat doar să-și calomnieze foștii angajați.

În 2011, a fondat TransparentBusiness și face parte și din Unicorn Hunters.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇