Putin vrea să trimită 16.000 de mercenari arabi în Ucraina (Video). Rusia face mișcări de trupe care vizează şi România

Putin vrea să trimită 16.000 de mercenari arabi în Ucraina (Video). Rusia face mișcări de trupe care vizează şi România

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, spune că peste 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu sunt gata să vină la luptă în ajutorul așa-ziselor republici separatiste din estul Ucrainei. Putin a confirmat că aceștia trebuie ajutați să ajungă pe front, dacă își doresc.

Vladimir Putin a spus că Rusia trebuie să întâmpine voluntarii care doresc să lupte cu forțele ucrainene și să-i ajute să ajungă în zonele de luptă, scrie The Guardian.

Cel mai probabil este vorba despre mercenari din Siria, unde armata rusă a venit în ajutorul regimului Bashar al-Assad, în timpul războiului civil, iar acum dictatorul sirian își va plăti datoria față de Putin trimițând luptători în Ucraina.

ADVERTISING

Au apărut și imagini cu mercenarii, la un post TV din Rusia:

Declarația sa ar putea avea legătură cu informațiile apărute recent conform cărora rușii vor să aducă mercenari din Siria pe frontul din Ucraina.

Adresându-se Consiliului de Securitate al Rusiei, președintele rus a mai spus că sprijină livrările de arme capturate din Ucraina către regiunile rebele susținute de Rusia. Ar fi vorba despre rachete Stinger și Javelin.

Mai mult, Putin i-a cerut vineri lui Serghei Şoigu un raport cu propuneri privind redesfăşurări de trupe la graniţele vestice ale Rusiei, ca răspuns la întăririle trimise de NATO în estul Europei.

„În ceea ce priveşte întărirea frontierelor noastre vestice, din cauza acţiunilor adoptate de statele NATO, aceasta necesită să fie studiată. Vă cer să-mi pregătiţi un raport separat şi să-l prezentaţi. Pe baza rezultatelor, vom lua o decizie relevantă în viitorul apropiat”, i-a spus Vladimir Putin ministrului Apărării, în timpul unei reuniuni a Consiliului Securităţii, care a fost transmisă de televiziunea rusă.

ADVERTISING

Sunt direct vizate Polonia şi țările baltice, care au frontiere comune cu Federaţia Rusă, dar și România, Ungaria şi Slovacia, care se învecinează cu Ucraina, invadată acum de Rusia.

Război în Ucraina. Ziua 16 - vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇