Purtarea măștilor devine obligatorie în Franța în spațiile publice închise. Ce amendă riscă cei care nu respectă regula

Purtarea măștilor devine obligatorie în Franța în spațiile publice închise. Ce amendă riscă cei care nu respectă regula

Începând de luni, purtarea măștilor în spații publice închise devine obligatorie în Franța, iar cei care nu respectă regulile riscă o amendă de 135 de euro.

Premierul Jean Castex a anunțat că prin această măsură se încearcă prevenirea unui al doilea val al epidemiei de COVID-19, informează France24.

Potrivit ministrului Sănătății, regula se aplică în magazine, supermarketuri, piețele acoperite, bănci și alte instituții care lucrează cu publicul.

În Grecia, purtarea măștii în supermarketuri devine obligatorie. Și pentru clienți, și pentru angajați

ADVERTISING

Obligativitatea purtării măștilor se aplică deja în Franța în mijloacele de transport, iar amenda este tot de 135 de euro.

Serviciul de Sănătate Publică din Franța a anunțat că rata de transmitere a noului coronavirus a crescut la peste 1, ceea ce înseamnă că fiecare persoană bolnavă infectează la rândul său aproximativ 1,2 persoane.

Marea Britanie ar putea impune purtarea măştilor în toate locurile publice

Franța, una dintre cele mai afectate țări din Europa, a pierdut peste 30.150 de oameni din cauza COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul pandemiei, Guvernul francez doar a recomandat oamenilor să poarte măști și le-a cerut să nu facă abuz și să nu cumpere în cantități mari, astfel încât stocurile să fie suficiente pentru cadrele medicale.

Ulterior, după ridicarea parțială a restricțiilor, din 11 mai purtarea măștilor a devenit obligatorie în transportul public, dar și pentru cei care voiau să meargă în Muzeul Luvru, la Disneyland și Turnul Eiffel.

Aglomerație mare la Nisa, la un concert organizat chiar de primărie (Video). Se cere folosirea măștilor și în exterior

ADVERTISING

Franța a demarat o campanie pentru producția măștilor, după ce inițial a trebuit să se bazeze pe importurile din țări precum China.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇