Purtarea măştii devine obligatorie și în jurul şcolilor şi grădiniţelor din Cluj. La Gherla şi Dej se închid din nou localurile

Purtarea măştii devine obligatorie și în jurul şcolilor şi grădiniţelor din Cluj. La Gherla şi Dej se închid din nou localurile

Autorităţile din judeţul Cluj, unde se înregistrează o creştere a numărului de îmbolnăviri de COVID-19, au decis să instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de o sută de metri în jurul şcolilor şi grădiniţelor, pentru toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani.

Măsura intră în vigoare miercuri dimineaţa, la ora 7:00, şi va fi valabilă pentru toată perioada stării de alertă. Nerespectarea acestei obligaţii va putea fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei, conform legii, mai prevede hotărârea CJSU Cluj.

ADVERTISING

De altfel, ca urmare a creşterii numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, în Cluj mai multe unităţi didactice vor funcţiona, în perioada următoare, conform scenariului galben sau celui roşu.

Se închid restaurantele și cafenelele din Dej și Gherla

O altă decizie adoptată de CJSU Cluj vizează municipiile Dej şi Gherla, unde media din ultimele 14 zile arată că a fost depăşit pragul de infectare de 1,5 la o mie de locuitori.

ADVERTISING

Astfel, în contextul în care la Dej a fost raportat un prag de infectare de 1,66 la o mie de locuitori iar la Gherla se înregistrează o rată de infectare de 1,57 la o mie de locuitori, autorităţile din Cluj au decis suspendarea activităţii din interiorul restaurantelor, cafenelelor care funcţionează în spaţii interioare şi a sălilor de jocuri de noroc.

ADVERTISING

Restaurantele şi cafenelele hotelurilor care funcţionează în spaţii închise îi vor putea servi doar pe turiştii cazaţi în hoteluri.

În ceea ce priveşte funcţionarea teraselor din cele două oraşe, acestea vor putea funcţiona doar cu respectarea măsurilor de igienă şi distanţare fizică, iar la o masă vor putea lua loc cel mult şase persoane care nu fac parte din aceeaşi familie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇