Protestele continuă în Israel pentru demisia lui Netanyahu. Poliția a luat la propriu oamenii pe sus pentru a goli piața

Protestele continuă în Israel pentru demisia lui Netanyahu. Poliția a luat la propriu oamenii pe sus pentru a goli piața

Mii de israelieni s-au adunat în faţa reşedinţei premierului Benjamin Netanyahu pentru a-i cere demisia. Poliţia încearcă să îi alunge pe protestari, iar cei care nu vor să plece sunt luaţi pe sus de către poliţişti.

Poliţia din Israel a alungat protestatarii aflaţi într-o piaţă din Ierusalim de lângă reşedinţa premierului Benjamin Netanyahu, duminică dimineaţă. Mii de protestatari au aglomerat străzile din apropierea locuinţei lui Netanyahu în cursul serii de sâmbătă, în cadrul unei noi săptămâni de proteste puternice împotriva leader-ului care nu arată semne de încetinire, potrivit AP.

Poliţia căra la propriu protestatarii care refuzau să plece, iar pe alţii îi împingeau din calea lor.

În cursul verii, sute de israelieni au ieşit în stradă şi au cerut demisia lui Netanyahu.

Aceştia erau nemulţumiţi de modul în care premierul israelian a gestionat criza de coronavirus şi nu sunt de acord ca acesta să rămână în funcţie în timp ce este anchetat pentru acuzaţii de corupţie.

Antreprenorii care au avut afacerile afectate s-au alăturat, de asemenea, protestului.

Deşi Netanyahu a încercat să potolească protestele, mulţimile par să devină tot mai agitate.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!