Protestatarul Cristian Dide, vizat într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut. Ce spune avocatul

Protestatarul Cristian Dide, vizat într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut. Ce spune avocatul

Cristian Dide a fost reţinut de procurorii DIICOT Iaşi pentru 24 de ore, iar marți va fi dus în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

Dide este acuzat că ar fi cumpărat canabis din ţară şi din străinătate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT. Avocatul lui spune că este o formă de protest, nicidecum trafic de droguri.

DIICOT a transmis, luni dimineaţă, că au avut loc nouă percheziţii domiciliare, în Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

ADVERTISING

De asemenea, conform DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de canabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat, iar o parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT, structura centrală şi către Serviciul teritorial Iaşi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.

La sediul DIICOT Iaşi au fost duse pentru audieri 3 persoane, printre care și Cristian Dide, care ar fi fost ridicat din tren pentru a asista la percheziții. Cristian Dide a fost o prezenţă constantă la protestele antiPSD din Piaţa Victoriei, proiectând şi diverse mesaje pe clădiri. 

ADVERTISING

Avocatul lui Dide susţine că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Cristian Dide ar fi sesizat DIICOT. El s-ar fi autodenunţat, arătând cât de uşor poate cumpăra canabis online. Le-a trimis coletele procurorilor şi asta l-a transformat în suspect de trafic.

„După acel autodenunţ în care a informat DIICOT-ul că achiziţionează produse cu conţinut de THC; mai departe, după ce el a achiziţionat aceste produse, el le-a şi trimis DIICOT, la mai multe structuri din ţară şi le-a solicitat să efectueze acte de urmărire penală. Acţiunea lui este o acţiune de protest, în mod evident”, a transmis avocatul lui Cristian Dide, citat de ProTv.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇