Profesor de muzică, trimis în judecată pentru acte sexuale cu două eleve, de 13 și 14 ani

Profesor de muzică, trimis în judecată pentru acte sexuale cu două eleve, de 13 și 14 ani

Un profesor de muzică din Târgu Secuiesc, conducător de cor, a fost trimis în judecată de procurori, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani şi cu o alta de 13 ani, acestea fiind elevele sale la acel moment.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe au anunţat, marţi, că profesorul e acuzat de act sexual cu un minor, dar şi viol. 

“În esenţă, s-a reţinut că inculpatul, în calitate de profesor de muzică şi de conducător al unui cor, în perioada anilor 2019-2020, a abuzat de poziţia sa recunoscută de încredere şi de autoritatea asupra unei persoane vătămate minore în vârstă de 14 ani la data faptei, elevă a sa, pentru a întreţine cu aceasta în mod repetat acte sexuale, respectiv că în cursul anului 2018 a întreţinut un act sexual cu o altă persoană vătămată minoră în vârstă de 13 ani la data faptei, membră a corului condus de către inculpat, profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa şi abuzând de poziţia sa recunoscută de încredere şi de autoritate asupra acesteia”, transmit procurorii din Sfântu Gheorghe. 

ADVERTISING

Anchetatorii au fost sesizaţi în aprilie 2021 de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, cu privire la “modul de relaţionare cu elevii a numitului Szabo Jozsef, profesor de muzică la Liceul Teoretic Nagy Mozes din Târgu Secuiesc”.

Cererea a fost completată cu alte elemente privind comportamentul profesorului, iar în cauză a început atunci urmărirea penală pentru corupere sexuală a minorilor. 

Faptele pentru care e judecat profesorul de muzică sunt pedepsite cu închisoarea de la 3 la 10 ani, respectiv cu închisoarea de la 5 la 12 ani, precum şi cu interzicerea unor drepturi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇