Primul român care merge la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Primul român care merge la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, cu probleme psihice, este primul român condamnat la închisoare cu executare, după ce a plecat din spital înainte să primească rezultatul testului de COVID-19.

Apelul făcut de el a fost respins, astfel că acesta va trebui să meargă la închisoare, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ca o ironie a sorții, s-a dovedit că el nici măcar nu era infectat cu noul coronavirus. De altfel, bărbatul a declarat că a fugit din spital tocmai pentru a nu lua virusul de acolo.

Apelul a fost respins, decizia este definitivă

Judecătoria Buzău l-a condamnat pe 10 decembrie 2020 pe Matei Strugurel la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISING

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea.

De asemenea, este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins, miercuri, ca inadmisibil, apelul declarat pentru Matei Strugurel, de avocat, împotriva sentinței penale nr. 1034/10.12.2020 a Judecătoriei Buzău.

ADVERTISING

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă, astfel că el va merge la închisoare.

Cum a ajuns să fie condamnat

În luna aprilie a acestui an, bărbatul de 36 de ani din localitatea buzoiană Grebănu a fost internat pentru că tuşea. A fost plasat într-unul dintre containerele secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, până la aflarea rezultatului pentru COVID-19.

La o zi de la internare, bărbatul a fugit, înainte de a afla dacă este infectat cu coronavirus, el fiind prins ulterior de către poliţiştii de la TF, în timp ce se îndrepta spre casă. Bărbatul a fost reinternat.

ADVERTISING

Ulterior, rezultatul testului a arătat că bărbatul nu era infectat cu virusul SARS-COv-2, el având TBC.

Bărbatul de 36 de ani are handicap psihic şi a fost rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Râmnicu Sărat.

El a părăsit sistemul de protecţie în anul 2005, la vârsta de 21 de ani, după o serie de acuzaţii nedovedite în final, la adresa conducerii de atunci a CITO Râmnicu Sărat.

Ulterior, el a fost plecat din ţară, unde a încercat să muncească, dar s-a ocupat şi de diverse infracţiuni mărunte fără a fi însă vreodată condamnat, probabil tocmai din pricina handicapului său. Până acum.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇