Primarul din Braşov avertizează locuitorii: Atenţie, dacă plănuiţi plimbări pe potecile de pe Tâmpa în perioada următoare!

Primarul din Braşov avertizează locuitorii: Atenţie, dacă plănuiţi plimbări pe potecile de pe Tâmpa în perioada următoare!

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, avertizează locuitorii oraşului cu privire la riscul de accidentare în zona Tâmpa. Căderile masive de zăpadă au doborât mii de copaci, iar mulţi alţii sunt în pericol să cadă. În zonă au început lucrările de degajare, însă vor dura o perioadă mai lungă de timp.

”Căderile masive de zăpadă din urmă cu două săptămâni au pus la pământ mai mulţi arbori din zona masivului Tâmpa.

Comisia de inventariere numită de prefect şi-a terminat ieri raportul, iar de astăzi echipele Salvamont şi ale Regiei Pădurilor Kronstadt au putut să intervină pentru degajarea traseelor.

ADVERTISING

Vorbim de mii de arbori, foarte mulţi dintre ei pe versantul dinspre Răcădău, a căror degajare va dura următoarele săptămâni”, a anunţat, vineri, primarul Allen Coliban.

Căderile masive de zăpadă din urmă cu două săptămâni au pus la pământ mai mulți arbori din zona masivului Tâmpa....

Posted by Allen Coliban on Friday, April 2, 2021

Potrivit acestuia, dacă în cazul versantului nordic, cel dinspre centrul vechi, degajarea traseelor se va derula destul de rapid, în cazul potecilor dinspre Răcădău, lucrările de degajare vor dura câteva săptămâni, din cauza numărului foarte mare de copaci căzuţi sau în pericol să se prăbuşească.

ADVERTISING

Primarul avertizează că lucrările de scoatere a materialului lemnos din pădure se vor întinde pe o perioadă mult mai lungă, din cauza restricţiilor prevăzute pentru ariile protejate, care presupun o procedură complexă de scoatere din fondul forestier.

”Aşadar, vă rugăm atenţie dacă plănuiţi plimbări pe potecile de pe Tâmpa în perioada următoare”, a transmis primarul.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇