Primăria Timişoara fost amendată cu 60.000 de lei din cauza mizeriei de pe străzi

Primăria Timişoara fost amendată cu 60.000 de lei din cauza mizeriei de pe străzi

Garda de Mediu Timiş a dat Primăriei municipiului Timişoara o amendă în valoare de 60.000 de lei, în urma numeroaselor sesizări privind mizeria din oraş.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Timiş, Luci Muşuroi, a declarat pentru News.ro că aceasta este amenda maximă care poare fi dată Primăriei Timişoara.

"Este valoarea maximă a amenzii pe care o putem da. Sperăm ca instanţa să nu transforme această amendă în avertisment, aşa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Din păcate, noi nu avem suficienţi oameni care să facă atâtea controale câte ar trebui, avem doar trei echipe a câte doi oameni, iar sesizările sunt multe”, a declarat Luci Muşuroi.

ADVERTISING

Administratorul public al municipiului Timişoara, Matei Creiveanu, a declarat că amenda primită va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile pentru curăţenie.

"Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timişoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curăţenia oraşului. Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curăţenia oraşului.

Rezolvări sunt, de exemplu, controalele desfăşurate în trecut împreună cu Poliţia Locală şi inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deşeuri pe domeniul public şi care s-au soldat inclusiv cu confiscarea maşinilor celor care au încălcat cu bună ştiinţă legea”, afirmă Creiveanu.

ADVERTISING

El a precizat că în prezent se lucrează cu ce a lăsat fosta administraţie, în privinţa salubrizării.

Potrivit lui Creiveanu, actualele contracte de salubrizare, moştenite de la vechea administraţie, împiedică Primăria Timişoara să ia măsuri mai drastice.

"De mai bine de un an vorbim public despre problemele salubrizării în Timişoara şi despre măsurile luate. Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administraţie: şase contracte cu şase firme diferite care se ocupă de salubrizare şi oraşul suferă mult la acest capitol.

ADVERTISING

Lună de lună, tăiem din sumele pe care aceste firme ni le facturează pentru că suntem nemulţumiţi de modul în care îşi respectă condiţiile contractuale. Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice”, transmite Creiveanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇