Prima femeie soldat care a trecut selecția dură pentru trupele de parașutiști la care mulți bărbați cedează

Prima femeie soldat care a trecut selecția dură pentru trupele de parașutiști la care mulți bărbați cedează

O tânără în vârstă de 21 de ani a primit bereta grena de parașutist după ce a trecut cu brio unul dintre cele mai grele teste din armata britanică.

Addy Carter a făcut istorie, devenind prima femeie soldat care a absolvit cursul organizat pentru intrarea în rândul Forțelor Aeropurtate ale armatei Marii Britanii, relatează Sky News.

Selecția de trei săptămâni și jumătate testează la maximum rezistența fizică și mentală în condiții de stres a candidaților și se dovedește greu de trecut pentru mulți bărbați care vor să devină parașutiști în armată. Potrivit maiorului Chris Braithwaite, cursul este menit să arate dacă cursanții au autodisciplina și motivația necesare pentru Forțele Aeroportutate.

ADVERTISING

Acesta a precizat că toți candidații trebuie să îndeplinească un set de standarde riguroase. Din cei 98 de candidați, 59 au reușit să treacă selecția.

Addy și-a propus să srate că "poți să reușești când lucrurile devin mai grele". Soldat în regimentul medical care asigură sprijin pentru unitatea de luptă a Brigăzii de Asalt, ea a devenit prima femeie admisă în Compania P din cadrul regimentului de parașutiști și a primit bereta de culoare grena care face parte din ținuta militară a acestei arme.

În noul său rol, ea va lucra ca medic alături de soldații din regimentul de parașutiști. Tânăra calcă astfel pe urmele căpitanului Rosie Wild, din Regimentul 7 de parașutiști, prima femeie ofițer din armata Marii Britanii care a trecut acest test în 2020.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Addy Carter va urma acum cursul de instrucție de bază la baza aeriană Brize Norton, în urma căruia va deveni parașutist militar pregătit pentru intrarea în luptă.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇