Preşedintele Mexicului spune că va purta mască atunci când nu va mai exista corupţie în ţara sa

Preşedintele Mexicului spune că va purta mască atunci când nu va mai exista corupţie în ţara sa

Preşedintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a declarat că va purta mască doar atunci când nu va mai exista corupţie în ţara sa, relatează BBC.

“Ştiţi când o să-mi pun mască? Atunci când nu va mai exista corupţie. Atunci îmi voi pune mască şi nu voi mai vorbi”, a declarat Obrador.

Potrivit Transparency International, Mexicul este pe locul 130 în lume în ceea ce priveşte corupţia, într-un top cu 180 de țări și teritorii. România ocupă locul 70 în același clasament. Cu cât numarul este mai mare, cu atât țara este mai coruptă.

ADVERTISING

Obrador a fost extrem de criticat pentru acţiunile Mexicului în faţa pandemiei de coronavirus. Criticii îi reproşează că a impus prea târziu măsuri de restricţie şi le-a ridicat prea devreme.

Mexicul este a treia ţară din lume cea mai afectată din cauza deceselor legate de coronavirus, cu 46.688 de morţi (424.637 cazuri).

Mexicul devine a treia cea mai îndoliată ţară, din cauza coronavirusului

Mexic a atins pragul de 46.000 de morţi, potrivit unui bilanţ stabilit de France Presse pe baza datelor oficiale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mexicul ajunge astfel înaintea Marii Britanii, care a înregistrat joi 45.999 de morţi. Primele două ţări cel mai puternic lovite de COVID-19 rămân Statele Unite, cu 151.496 de morţi, şi Brazilia, cu 90.134 de morţi, potrivit acestui bilanţ.

SUA au trecut de 150.000 de morți de coronavirus

Lista actualizată cu județele unde de azi este obligatoriu să porți mască sanitară și în aer liber

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇